Wpis z mikrobloga

Czy kolega @pastibox wszedl by w taki pomysł, a może @zametr żeby zbudować prosta stronkę bardziej na zasadzie forum/wpisów userow - wysłałem zapytanie o ceny o inwestycje ABC w dzielnicy X mieście Y i dostałem odpowiedź: od 15k/m (przy zadanym metrażu), jakieś minimum weryfikacji na zasadzie chociaż zrzutu z maila z odpowiedzią w poście (oczyszcie zanominizowany)

Zacznie się (I pewnie skonczy) na top5, czyli ledwie 5 lokazlizacji, podziały na dzielnice, a w środku już userzy sami uzupełnia kontent, czy to w formie spisu, czy szpilki na mapie

Są 3 opcje jak to się potoczy:

- albo sobie na tym zwyczajnie ZAROBICIE bo stronka napędzana userami po prostu stanie się jakas licząc się baza wiedzy o cenach deweloperskich a nie ze każda inwestycje trzeba samemu obdzwniac czy szukać na grupach itp itd - miast tego od razu na wasza stronkę sprawdzam 10 min i gotowe. Portal zarobi na reklamach, a może podsunie się pl2050 niech sypna kasa ;)

- narobicie się a sprawa nie zatrybi - albo rzucacie, albo sami uzupełniacie dane co będzie w sumie może jie aż takie żmudne jak się może wydawać bo tych inwestycji nie ma niewiadomo ile, ale koniec końców wszyscy to mają między pośladami i kibel z tego wyszedl

- tak pol na pol, ruch będzie, ale trole wrzucają ceny z czapy, portla traci wiarygodność i koniec końców upada

Tylko co z tym zrobia deweloperzy? Po pierwsze średnio im się będzie podobać ze byele frajer może się zapoznać z cenami w kilku minut u nich i konkurencji, może więc sami wrzuaca cenniki? A jak będą ich ludzie trolowac z cenami to tym bardziej upublicznia ceny. A może wykupią u was usługę "popraw" jak w goworku ;))))

Tak luźno rzucam, może warte przemyślenia, bo na oko nie brzmi jak dużo roboty (zwłaszcza dla @zametr skoro już mają cały portal), a dla samego wkur...zenia Maćka frędzla warto, choć jeśli idzie o robotę to w pełni rozumiem że to słaby argument ;)

#nieruchomosci
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
I myślisz, że ktoś tam prawdę napisze ?

mysle, ze warto rozmawiac... pastibox zrobil prosta stronke od niechcenia w sumie - no tutaj byloby duuuuzo wiecje pracy, ale znowu nie az tak duzo zeby go przeroslo. Z kolei zametr to tylko dla nich kolejna zakladka i kolejny powod do odwiedzania ich portalu.

@GOHAN:
  • Odpowiedz
  • 1
Ja nie mówie o pastim czy o zametr, mowie o ludziach, którzy mieliby tam postować swoje odpowiedzi od dewelopuchów

Pffffff... jestem przekonany na 99% ze SAM TEN TAG uzupelnilby min 50% wszystkich inwestycji w top5, a kto wie - moze i nawet zdecydowana wiekszosc. Przeciez tego nie ma tak duzo. Problem bylby z weryfikacja - czy wierzyc na pale, czy jednak jakos to sprawdzac. Jesli portal osiagnie masa krytyczna - to lewy
  • Odpowiedz
@del855: Wypełniania przez wyskrobków to bym się bał najbardziej. Widziałeś jak tu wyglądają tagowe ankiety ? ( ͡º ͜ʖ͡º)
  • Odpowiedz
  • 0
Wypełniania przez wyskrobków to bym się bał najbardziej. Widziałeś jak tu wyglądają tagowe ankiety ? ( ͡º ͜ʖ͡º)

jest to pewien problem, ale jak pisze wyzej - licze ze dostatecznie duza spolecznosc samo to wyreguluje

@GOHAN:
  • Odpowiedz
@del855: w sumie pewnie dorobienie do konkretnych ogłoszeń tabelki z ceną podaną przez dewelopera + formularz do zgłoszeń i panel do weryfikacji nie zajęłoby nie wiadomo ile, można nawet schować za premium, jak dla mnie spoko opcja
  • Odpowiedz
@oreze: wystarczy abonament 19pln na miesiąc użytkowania a na stronie info z cenami + do tego info ile deweloper jest wstanie zejść po negocjacjach.

W ogóle to by nie naruszało tajemnicy przedsiębiorcy i tajemnicy negocjacji?
  • Odpowiedz