Wpis z mikrobloga

Hej Wykopki, czy tylko u mnie cena biletów PKP poszła w kosmos? Trasa Warszawa - Trójmiasto, która miesiąc temu kosztowała 150zł, dzisiaj idzie za 250zł.. (Żeby nie było, cena sprawdzana o 0:30)
Czy czegoś nie kliknąłem w tym ich nowym systemie?

#pkp #pkpintercity #biletykolejowe #bilety #intercity
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@YoursTruly: od zawsze ceny pkp są kosmiczne. Ja jeżdżę czasami trasą 250km i płacę około 70zł. Przy 3 osobach to już bardziej się opłaca samochodem jechać. Już nie mówiąc o tym, że loty czasami można dorwać w podobnych cenach xD
  • Odpowiedz
Hej Wykopki, czy tylko u mnie cena biletów PKP poszła w kosmos? Trasa Warszawa - Trójmiasto, która miesiąc temu kosztowała 150zł, dzisiaj idzie za 250zł.. (Żeby nie było, cena sprawdzana o 0:30)

@YoursTruly: Ceny Intercity są dynamiczne i zależne od popytu na dany kurs, sprzedaży promocyjnych biletów itd.
  • Odpowiedz
@YoursTruly: @sylwke3100:
Ejże. Warszawa - Trójmiasto za 250 zł? Ceny dynamiczne cenami dynamicznymi, ale jest cennik cen bazowych i ta trasa tyle nie kosztuje. Maksymalnie za normalny bilet (kategoria pociągu EIP bez ulg i promocji) na tym odcinku płaci się 169 zł.

Może podasz parametry wyszukiwania? Patrzysz na drugą klasę?
  • Odpowiedz
  • 0
@ksy3 2x bilet normalny + 1x 100% zniżki, Pendolino, Warszawa - Gdynia.
Miesiąc temu weszło promoplus i cena wyjściowa to 142zł, a na dzisiaj, te same parametry dają tylko zniżkę rodzinną i wychodzi 237zł.

A jak porównujemy do innych środków transportu to:
Koszt przejazdu samochodem wyjdzie ~200zł
Samolot (w terminie, który patrzę) to 180zł/os
  • Odpowiedz