Piszcie co chcecie, jak z lewa, tak z prawa. Jestem pełen nadziei, że spłynie na nas i Europę blask samego Trumpa i uratuje to, co jeszcze zostało. Wydaje się, że są już pierwsze przebiśniegi i UE wciśnie hamulec do dechy, w sprawie migrantów i tej idiotycznej walki z klimatem. Nie jest to pean na rzecz Trumpa, bo to Prezydent USA i kieruje się swoimi interesami, ale może w końcu dotrze do tych zjełczałych głów "planeta się pali", że zapaść ekonomiczna będzie o wiele bardziej niebezpieczna, niż emisja 2% więcej tego całego CO2. Jak możemy być partnerem do USA, czy Chin w jakichkolwiek rozmowach, czy to militarnych, czy to ekonomicznych, skoro sami sprowadzamy się do roli widza, jak wielcy rozgrywają nas jak dzieci. USA to nasz największy sojusznik i to jest dobre, wbrew niektórym cymbałom z obecnego obozu rządzącego, którzy wychodzą na mównicę w PE i zaczynają od słów "Jeszcze Europa nie zginęła, póki my żyjemy". Co to miało być!? Ja pierdzielę, to naprawdę się wydarzyło! Czy to na serio ruskie pachołki, czy tzw. pożyteczni idioci putina? Europa jest w ciemnej dolinie, zapóźniona technologicznie, ekonomicznie i militarnie, więc racją staną jest dalsze pogłębianie sojuszu z USA, ale nie jako petent, ale jako partner. Nikt, czy to Trump, czy inny Prezydent USA nie będzie nas traktował jak partnera, skoro sami się degradujemy do podnóżka. Wracając do tematu, ale chyba będzie się pogłębiał efekt Trumpa i kogoś to zastanowi, w co się pakujemy. Nie będzie to proces lekki i przyjemny, bo UE to wielki statek, który jeszcze siłą bezwładności i dryfu zmierza na skały, ale mam nadzieję, że już nikt nie zdejmie nogi z tego hamulca. #polityka #polska #europa #tusk #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazpodludzi
@Tak_tylko_dodam: militarnie możemy na chiny z-----c atom a ekonomicznie to oni są fabryka dla nas a nie my dla nich a fabryka bez rynku zbytu plajtuje.
brzmi jak światowa geopolityka widziana oczami 11-latka
@thorgoth: Nie wiem, może tobie odpowiada polityka dorosłych, czyli 52 płcie, planeta się pali, czy szkodliwość portalu X, ale dobrze, nawet 11 latek potrafi zauważyć, że Europa zbliża się do samounicestwienia kulturowego, gospodarczego i militarnego, coraz bardziej odstając od światowych mocarstw. Zajmujmy się dalej kiblami dla niebinarnych, integracją nieintegrowalnych intruzów, czy czołgami zero emisyjnymi. To jest ta dorosła wizja geopolityki? To dziękuję, wolę
@Tak_tylko_dodam: coraz bardziej odstajemy od mocarstw?? Mając 3x mniej ludzi nic Chiny mamy większe PKB od Chin. A jak dodasz UK Norwegię I Szwajcarie które współpracują z UE to 30% większe PKB od Chin. Za dużo się dziecko nasłuchałeś tych pustych frazesów o skansenie świata które sprzedają ci handlarze strachu z YT żeby zarabiać na wyświetleniach. Ator i Jackowski to nie są dobre źródła informacji XD Dodatkowo to USA zajmowało
Dostałem chatę w Niemcach w spadku, rzeczoznawca wycenił na 350k euro Myślę żeby sprzedać i otworzyć jakąś franczyzę w Polsce W co byście weszli? Żabki, dino?
Nie jest to pean na rzecz Trumpa, bo to Prezydent USA i kieruje się swoimi interesami, ale może w końcu dotrze do tych zjełczałych głów "planeta się pali", że zapaść ekonomiczna będzie o wiele bardziej niebezpieczna, niż emisja 2% więcej tego całego CO2. Jak możemy być partnerem do USA, czy Chin w jakichkolwiek rozmowach, czy to militarnych, czy to ekonomicznych, skoro sami sprowadzamy się do roli widza, jak wielcy rozgrywają nas jak dzieci. USA to nasz największy sojusznik i to jest dobre, wbrew niektórym cymbałom z obecnego obozu rządzącego, którzy wychodzą na mównicę w PE i zaczynają od słów "Jeszcze Europa nie zginęła, póki my żyjemy".
Co to miało być!? Ja pierdzielę, to naprawdę się wydarzyło! Czy to na serio ruskie pachołki, czy tzw. pożyteczni idioci putina? Europa jest w ciemnej dolinie, zapóźniona technologicznie, ekonomicznie i militarnie, więc racją staną jest dalsze pogłębianie sojuszu z USA, ale nie jako petent, ale jako partner. Nikt, czy to Trump, czy inny Prezydent USA nie będzie nas traktował jak partnera, skoro sami się degradujemy do podnóżka.
Wracając do tematu, ale chyba będzie się pogłębiał efekt Trumpa i kogoś to zastanowi, w co się pakujemy. Nie będzie to proces lekki i przyjemny, bo UE to wielki statek, który jeszcze siłą bezwładności i dryfu zmierza na skały, ale mam nadzieję, że już nikt nie zdejmie nogi z tego hamulca.
#polityka #polska #europa #tusk #bekazlewactwa #bekazpisu #bekazpodludzi
@thorgoth: Nie wiem, może tobie odpowiada polityka dorosłych, czyli 52 płcie, planeta się pali, czy szkodliwość portalu X, ale dobrze, nawet 11 latek potrafi zauważyć, że Europa zbliża się do samounicestwienia kulturowego, gospodarczego i militarnego, coraz bardziej odstając od światowych mocarstw. Zajmujmy się dalej kiblami dla niebinarnych, integracją nieintegrowalnych intruzów, czy czołgami zero emisyjnymi. To jest ta dorosła wizja geopolityki?
To dziękuję, wolę
Za dużo się dziecko nasłuchałeś tych pustych frazesów o skansenie świata które sprzedają ci handlarze strachu z YT żeby zarabiać na wyświetleniach. Ator i Jackowski to nie są dobre źródła informacji XD
Dodatkowo to USA zajmowało
źródło: 1000037525
Pobierz