Wpis z mikrobloga

Mircy, rozważam tańsze alternatywy dla Philips Hue Play Lightbar i rozważam Govee RGBICWW WiFi + Bluetooth Flow Plus Light Bars.
Czy ktoś korzystał / testował / rozważał i może się wypowiedzieć?
#hue #philipshue #lampy #smarthome #oswietlenie
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kurasso: miałem cały smart home postawiony, w-------m wszystko po tym jak mi przyszedł rachunek za prąd, wszystkie urządzenia siedzą w stand by czyli w sumie nie są wyłączone, zbiera się sporo tego (u mnie lodówka, tv, oświetlenie, oczyszczacz powietrza, robot sprzątający były spięte pod smarta) - jeśli chcesz chińczyka to sobie zobacz na yt jak wygląda aplikacja i jak się wszystko łączy, pewnie jakaś apka dodatkowa ale z google home
  • Odpowiedz
  • 0
@Moonman no to grubo :D ja chce tylko by wieczorem w pokoju puścić sobie jakąś lżejszą barwę zamiast głównego światła, które mam zbyt jebitne na wieczorowe godziny. Głównie pod tym kątem szu
  • Odpowiedz
  • 0
@Moonman: właśnie o to chodzi, że jeśli nie ma turbo różnicy to nie chcę przepłacać za brand. Tym bardziej, że kupuję 1 raz - spodobał mi się motyw u kumpla i chcę u siebie przetestować
  • Odpowiedz
miałem cały smart home postawiony,...

@Moonman:
Żarówka - gniazdko smart(Zigbee) - miesięczny koszt "utrzymania" to ok 0.3 - 0.5 złotych

Pozbyłeś się "smart" o ile zmniejszyły się rachunki za energie?
  • Odpowiedz
@anthoris: ja to teraz przeniosłem się na mocną maszynę Ryzen 5 z Proxmox na której stoi sporo usług, więc nie wiem czy tego szukasz. Ale podobno Wyse 5070 dobrze się do tego nadaje, a ma małe zapotrzebowanie na energię.
  • Odpowiedz
najwięcej telewizor i oświetlenie darło

@Moonman: Przecież przeciętny telewizor musiałby chyba 24h na dobę chodzić żeby 300zł wypalić w miesiąc.
  • Odpowiedz
@kurasso: Ja mam problem z polecaniem rzeczy z Ali. Bo widzę, że czasem jakiś produkt przyjdzie w super jakości, miesiąc później zamawiam i potrafi być coś innego, choć w teorii to samo. Ale biorąc pod uwagę ceny z Ali to mogę się z 5x pomylić, a i tak wyjdzie taniej niż jakbym kupił Philipsa. Więc nie mam jednego sprawdzonego dostawcy.
  • Odpowiedz