Aktywne Wpisy
NadwornyPanicz +11
Może niektórzy dostaną piany przez ten wpis, no ale trudno. Żeby zrozumieć, dlaczego kawka w Polsce kosztuje 20 złotych, wystarczy wyjść w zwykły dzień roboczy - w ciągu dnia - na miasto/dzielnicę/osiedle i pochodzić po różnych lokalach gastro, kawiarniach, ciastkarnio-kawiarniach itd. Jeżeli znajdziecie kogoś w środku, to będzie sukces. W takiej kawiarence/ciastkarni obok mnie dopiero po południu robi się ruch. W ciągu dnia ktoś tam wpadnie i kupi raz na pół godziny.
źródło: image
Pobierz
UsmiechnietyAnon +24
#f1
Przeglądam sobie układ toru na najbliższe GP i jedna rzecz mnie zaciekawiła.
Jak rozwiązana jest kwestia tego skrzyżowania które oznaczyłem na grafice? Światła, zasada prawej ręki? Przecież oni tam pędzą i mają się nagle zatrzymywać? Jak tam nie dochodzi do wypadków?
Przeglądam sobie układ toru na najbliższe GP i jedna rzecz mnie zaciekawiła.
Jak rozwiązana jest kwestia tego skrzyżowania które oznaczyłem na grafice? Światła, zasada prawej ręki? Przecież oni tam pędzą i mają się nagle zatrzymywać? Jak tam nie dochodzi do wypadków?
źródło: Japan_Circuit
Pobierz

https://news.ltn.com.tw/news/society/breakingnews/1205190?utm_source=NEWS&utm_medium=relatedNews&utm_campaign=ltn_customize
Dodają także, że nikomu nic się nie stało a rodzina poprosiła dziada żeby już więcej nie prowadził
Często niewiele to daje. Sam miałem dziadka, który nie powinien już jeździć na starość i nie było szans go do tego przekonać. Wiele osób proponowało mu np. dowożenie leków itd. a on specjalnie nie mówił co potrzebuje i sam po to jeździł. Tacy ludzie są czasami tak bardzo nie do zmiany na starość, że chyba nawet taki wypadek jak z filmiku
W Kaohsiungu 85-letni mężczyzna o nazwisku Zhuang, 12 dnia, jadąc do szpitala po leki, w ciągu zaledwie ponad minuty jazdy, kolejno potrącił pieszych, skuter i na końcu zderzył się z samochodem osobowym, zanim w końcu się zatrzymał.
Z nagrania z rejestratora jazdy można zobaczyć, jak starszy mężczyzna najpierw potrąca przechodnia próbującego przejść przez ulicę, co powoduje rozbicie przedniej szyby, ale on nie zatrzymuje się; po skręcie
Komentarz usunięty przez autora