Wpis z mikrobloga

#it #microsoft #komputery #excel
Od jakiegoś czasu kopnął mnie w dupę zaszczyt pracy z officem, gdzie pojawiają się non stop podpowiedzi. Bardzo przeszkadza mi to g---o, i nie chcę tego widzieć. Jak mogę wyłączyć pojawianie się tego przeklętego żółtego paska, który rozesrywa mi excela kiedy chcę zwęzić okno. Da radę to jakoś zablokować?
Nie znalazłem do tej pory w sieci/reddicie porad.
rzub3r - #it #microsoft #komputery #excel
Od jakiegoś czasu kopnął mnie w dupę zaszcz...

źródło: jak to wyłączyć

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@rzub3r: To mi bardziej wygląda jakbyś jakiś syf miał na kompie, bo ja takiego komunikatu nie widziałem, a z excella korzystam codziennie. Chyba, że sprytny M$ wymyślił jakąś bieda wersję offica z reklamami, ale na to mi mniej wygląda.
Pewnie jak klikniesz to przekieruje do jakiegoś "optymalizatora" kompa z koparką w tle albo coś. Przeskanuj to malwarebytes na początek.
  • Odpowiedz
  • 0
To jest w pracy w korpo. Jakiś czas temu dodali tego przeklętego copilota, i od tamtej pory pakiet office ocipiał. Wszędzie w każdej apce mnóstwo chmurek, porad. Ja na popupy reaguje jak plachta na byka. To nigdzie nie przekierowuje tylko pokazuje mi bzdury, ja tych plików nie mogę sobie ot tak z d... zmieniać, wbijam tam po prostu to co trzeba.
  • Odpowiedz
@rzub3r: To Office 365 w deskopowej instalacji zarządzanej przez admina? Pewnie firma weszła w to guano, zamiast rozważyć ciągnięcia Office 2019 (jak był możliwy zakup) z ew. przejściem na 2024.
  • Odpowiedz