✨️ Obserwuj #mirkoanonim Parę miesięcy temu nie przedłużyli mi umowy w pracy i krótko mówiąc coś we mnie pękło i się załamałem. Nie mogę już aplikować na stanowiska związane z moim wykształceniem oraz wcześniejszym doświadczeniem zawodowym, ponieważ uważam że się chyba do tego zawodu po prostu nie nadaję. Szukałem nowych możliwości zawodowych. Parę zawodów się znalazło, ale wysoki próg wejścia w nie (nauczenia się zawodu) powoduje we mnie myśli, że nie dam rady i że do niczego się nie nadaję. Następuje u mnie jakiś paraliż decyzyjny z którym nie jestem w stanie wygrać. A czas płynie i nie wiem ile tak jeszcze pociągnę - mam stany depresyjne oraz myśli magiczne już. Nie wiem co mam dalej robić :(
@mirko_anonim: a u lekarza byłeś? Jak ktoś zdrowy to miałby podejśćie z dystansem, że najwyżej Cię zwolnią. Chyba, że masz kredyt na 500 tysięcy, dwójkę dzieci i żonę na utrzymaniu to wtedy masz prawo się stresować bo ratę trzeba płącić, kasę na ogrzewanie czy jedzenie wydać, a oszczędności się kończą...jak nie masz presji to tylko lekarze Ci mogą pomóc skoro nie dajesz rady nie będąc pod ścianą bo każdy zdrowy
pewny-wyznawca-86: A czemu ci nie przedłużyli tej umowy? może faktycznie mieli powód, człowiek uczy się całe życie, ma różne stany i to jest normalne że może wtedy stracić ostrość, pomyśl sobie co się działo w latach 2000 jak wielkie było bezrobocie i ludzie sobie je przeżyli i żyją do dzisiaj.
Parę miesięcy temu nie przedłużyli mi umowy w pracy i krótko mówiąc coś we mnie pękło i się załamałem. Nie mogę już aplikować na stanowiska związane z moim wykształceniem oraz wcześniejszym doświadczeniem zawodowym, ponieważ uważam że się chyba do tego zawodu po prostu nie nadaję. Szukałem nowych możliwości zawodowych. Parę zawodów się znalazło, ale wysoki próg wejścia w nie (nauczenia się zawodu) powoduje we mnie myśli, że nie dam rady i że do niczego się nie nadaję. Następuje u mnie jakiś paraliż decyzyjny z którym nie jestem w stanie wygrać. A czas płynie i nie wiem ile tak jeszcze pociągnę - mam stany depresyjne oraz myśli magiczne już. Nie wiem co mam dalej robić :(
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰