Wpis z mikrobloga

Jak wygląda kwestia powiadomień/notyfikacji od różnych aplikacji przy OnePlus 12R, bo wiele czytałem w necie na temat problemów z nimi na tym telefonie, ale podobno na innych od OnePlus też tak się może dziać. Chodzi o to, że część powiadomień się nie wyświetla lub giną - aplikacje są ubijane w tle przez system operacyjny. Jest wiele różnych "rozwiązań", ale część osób twierdzi, że nie poprawiają one sytuacji - oszczędzenia baterii itp. Możliwe, że największy problem jest z telefonami z małą ilością ramu typu 8GB. Jakie są Wasze doświadczenia z tym telefonem i czy ktoś z Was słyszał o takich problemach?

Returning my OP12R! It blocks notifications on some apps and no fixes found, only many, many other frustrated people on Reddit. Also drops the network connection making apps just load until wifi mode is clicked off and on again. None of the households other 5 units have any issues with the home wifi. Same at work... Basic function just don't work. Returning to my trusted OP 5T, no issues there, only a crappy camera, which I couldn't care less about.

#smartfon #oneplus #technologia #telefony #oneplus6 #oneplusx
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@uefaman: mi to nie przeszkadza bo jak śpię to i tak mam gdzieś powiadomienia ( ͡° ͜ʖ ͡°) Optymializacja gotowości podczas snu jest u mnie wyłączona, ale to nic nie pomogło.
  • Odpowiedz
@Beekeeper: u mnie na 12 sporo powiadomień pojawia się dopiero jak wezmę telefon do ręki po dłuższym spaniu. Wersja 16/512.

@static_blue: hardware chinski? czytalem kiedys ze te tansze chinskie wersje ktore wychodzily z fabryki jako ColorOS i potem ktos przed wysylka wgral OxygenOS moga miec problem z notyfikacjami

Issue: Some apps may not push notifications properly, even though you’ve enabled them.

Temporary Fix: Ensure the affected apps are "active"
  • Odpowiedz