Wpis z mikrobloga

2 574 + 65 + 40 = 2 679

Stawy

Tak się złożyło, że ostatnie dwa dni to przejazdy nad stawy.
Ten pierwszy, to odwiedziny Parku Skaryszewskiego i krótki przystanek nad kanałem (1) oraz tamtejszymi stawami (2).
Zanim tam się znalazłem, byłem już w takim stanie jakbym już gdzieś po drodze wpadł do stawu.
Prognozy trochę mnie zaskoczyły i przez śnieg z deszczem, zostałem zmoczony do suchej nitki, tak że nie będę tego dnia najmilej wspominał.
Drugi przejazd to lasy w dzielnicy Wawra (3) i Radości pomiędzy bagnami - Macierowe i Zielony Ług oraz stawami - Rajcy (4) i Czarny Staw (5).
Ten ostatni zbiornik wodny (choć niemal wysuszony) jest w miarę dobrym miejscem wypoczynkowym.
W środku lasu znajduje się kilka altan (6), ławek, miejsc na ognisko i wiele tablic edukacyjnych przy ścieżkach w całkiem ładnym otoczeniu. Minusem może być tu hałas z dróg szybkiego ruchu, który niestety dosięga tego miejsca.
W pobliżu znajdował się też staw Wenecja ale byłem tylko obok przejazdem - bez postoju.
Powrót - bez formy, tempa i z uślizgiem bliskim upadkowi ale wpadnięcie w jeden z licznych dołów uratowało sytuację.
Na szutrowej drodze w dolince przy +6 st. C nie spodziewałem się nagłego lodu i uślizg mocno mnie zaskoczył. Oby było mniej takich niespodzianek na drodze.

Zdjęcia:
1 - Kanał Wystawowy - Warszawa
2 - Staw Kajakowy - Warszawa
3 - Wjazd do dzielnicy Wawer - Warszawa
4 - Staw Rajcy - Warszawa
5 - Czarny Staw - Warszawa
6 - Altana nad Czarnym Stawem - Warszawa

Przebieg własny: styczeń 2025 - 288 km

#rowerowyrownik

Skrypt | Statystyki
ElektrizPL - 2 574 + 65 + 40 = 2 679

Stawy

Tak się złożyło, że ostatnie dwa dni to ...

źródło: trip-09012025

Pobierz
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach