@ewataewa: U mnie kasza manna funkcjonowała tylko jako danie śniadaniowe, polane syropem malinowym. Potem jako dorosły zauważyłem, że ludzie używają do ciepłych potraw, ale: - do gulaszu, do mięsa w ciemnym sosie, ale nie rosole - nigdy w formie przestudzonej, przecież po wylani na talerz to od razu tężeje i można na to nakładać
Jedyny kataster jaki jest skłonna wprowadzić nasza klasa rządząca to dla ludzi nieposiadających żadnego mieszkania, srogi. A potem z każdym kolejnym mieszkaniem podatek by progresywnie malał.
Wczoraj pytałam, czy roczniki 80/90 pamiętają rosół z przestudzoną kaszą manną.
No to dziś zrobiłam, pierwszy raz w życiu :)
źródło: 20250107_134223
Pobierz- do gulaszu, do mięsa w ciemnym sosie, ale nie rosole
- nigdy w formie przestudzonej, przecież po wylani na talerz to od razu tężeje i można na to nakładać