Wpis z mikrobloga

Nie chce mi się jechać po ładowarkę do biura, a bateria w laptopie się kończy. Laptop Lenovo Thinkpad t14s (nie wiem której generacji) ale ma dotykowy ekran. Jest opcja podładowania go ładowarką do telefonu w taki sposób aby nie ucierpiała bateria?
#lenovo #thinkpad #pcmasterrace
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sveq91: Ty sie o baterie nie martw. Gorzej z ladowarka :)

I nie - nie ma takiej mozliwosci. Sprawdz se napiecie na jakie jest laptop a potem napiecie jakie daje ladowarka.
  • Odpowiedz
@sveq91 Jak twoja ładowarka potrafi dać na wyjściu 20V i 3.25A to możesz śmiało podłączać. Generalnie ja ładowałem nawet ładowarka 20V 2A i też ładowało tylko wolniej. Jak podłączysz ładowarkę o mniejszym napięciu to nawet nie zacznie ładowania albo wyświetli monit że zasilacz jest zbyt słaby aby ładować baterie.
  • Odpowiedz
@sveq91: nie wiem jaka masz ladowarke do telefonu. Ale lapek to zazwyczaj ok 20V potrzebuje. Moze sa ladowarki do telefonow co tyle daja. Tylko pytanie jaki prad beda dawac. Upraszczajac: jesli Twoj lapek potrzebuje 20V i (jak mirek wyzej napisal) 3,25A to ladowarka muialaby miec 65Watt. Dla przykladu zasilacz do mojego lapka ma 330Watt :DD
  • Odpowiedz
@Foxing: No wlasnie ja mam cos takiego w moim. ALe jeszcze nigdy nie uzywalem :) I o ile dobrze pamietam moj powerbank tez obsluguje ten standard. Trza bedzie kiedys wytestowac :P (tylko kiedy jak moj lapek jest non stop w pradzie /pomijajac fakt jak przypadkiem wypne wtyczke :D)
  • Odpowiedz
Nie chce mi się jechać po ładowarkę do biura, a bateria w laptopie się kończy. Laptop Lenovo Thinkpad t14s (nie wiem której generacji) ale ma dotykowy ekran. Jest opcja podładowania go ładowarką do telefonu w taki sposób aby nie ucierpiała bateria?

@sveq91: jak masz PowerDelivery 20V w ładowarce od telefonu to tak. Ogólnie każda ładowarka USB C z PD 20V zadziała.

@gorzki99 Większość nowych podładujesz i taką 25-30W USB
  • Odpowiedz