Wpis z mikrobloga

• 1
@axelek14: publicznie nie będę pisał, serio nie ma o czym, jak spytasz chat-gpt jak dbać o higienę snu to on Ci napisze to samo co ja, a ja niespecjalnie mam ochotę czytać potem komentarze wykopków, że rzucam "oklepanymi schematami z neta", mogę Ci na pw napisać jak wygląda moja implementacja ogólnych zasad higieny snu, ale nie wiem kiedy będzie mi się chciało usiąść żeby to spisać
  • Odpowiedz
@Soothsayer: to jak będzie ci się chciało usiąść o tym śnie i napisać to wołaj bo ja już przez bezsenność się z-----e. Każdy lekarz inne dropsy przepisuje które nic nie dają. Ja mogę mieć naturalnie inne podłoże niż Ty - ja mam ewidentnie problemy z kortyzolem i na tle nerwowym. Zasypiam elegancko ale między 3-4 nad ranem fala pobudek regularnie i już do rana często bez snu albo licha drzemka.
  • Odpowiedz
@Rzewliwy_wykolejeniec: próbowałeś Zolpic? to jedyne po czym jestem w stanie spać. Staram się brać tylko jak już kilka nocy z rzędu poszło w piach, ale jedna nocka jest w stanie to nadrobić. A zdarzały się miesiące, że średnia dobowa długość snu była poniżej 2h... Odstawianie alko, cukru, medytacja, ćwiczenia, nic mi nie pomogło. A złota porada lekarzy to "proszę się mniej stresować" :)
  • Odpowiedz