Wpis z mikrobloga

#przemyslenia #adhd
Jak to zrobić żeby zajmować się w życiu świadomie tym czym chce? Zamiast wpadać w ciągi siedzenia w telefonie lub inne głupie rzeczy ktorych świadomie bym nie wybrał? Planować.
Ale na samą myśl planowania to mnie boli, żeby sobie życie pod linijkę układać? Okropne? Jakoś inni mogą mieć fajne dni i zajmują się rzeczami które trzeba lub chcą zrobić bez zapisywania jakiś g---o planów. I tak sobie myślę że Ci ludzie jednak latami świadomie mniej lub bardziej planowali w mniejszej skali te rzeczy. I teraz żeby obejrzeć film czy pojąć na spacer czy wykonać obowiązki wystarczy impuls, a ja od lat nie zajmuje się niczym, nie mam rozrywek prawie wcale, nie mam obowiązków poza kilkoma. Dlatego planowanie w moim przypadku ma sens i już tak nie boli. Życie nie będzie się układać w fajne przeżycie z automatu jak automat nie ma skąd brać wzorców.
Nie jestem pewien czy to ma sens ale mi przynosi ulgę.
  • 4
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Paradox3p: Mam wrażenie po tym wpisie, że sam sobie odpowiedziałeś, a potem znowu zaprzeczyłeś. Wiesz co masz robić, ale nie ma to dla Ciebie sensu choć wiesz że ma to sens. Lub poprostu ja nie jestem w stanie tego pojąć. xD
  • Odpowiedz