Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Fachmann: Cupra formentor z końcówki produkcji. Regularnie wyłączam tą funkcję ale czasem jak zapomnę to przy jakichś krótkich trasach po mieście kilkunastokilometrowych jeszcze nie zauważyłem żeby mi się ostatnio włączył.
  • Odpowiedz
@Fachmann: hmm... mam ten sam silnik w v60... ale zawsze start-stop wyłączam zaraz po starcie, bo mam kilka rond w standardowej trasie i mnie nerwi jak się samochód wyłącza na sekundę. Jak nie zapomnę to zobaczę jak to teraz działa. Z tym że to też pewno zależy czy jazda po mieście, czy trasa itp.
  • Odpowiedz
@Fachmann: najlepiej jakby ktoś od zbliżonego modelu volvo Ci potwierdził, bo na przykład u mnie start stop zdaje się nie zwracać uwagi na temperaturę roboczą, działa właściwie od razu, liczy się tylko temperatura zewnętrzna (jeśli dobrze pamiętam, od -3 nie działa).
  • Odpowiedz
@Fachmann: Przejechałem dziś jakieś 14km przy temp -1, po wioskach bez korków więc około 50/60 km/h. Po jakichś 12 km miałem światła i już start/stop zadziałał... a i jechałem w trybie comfort... z tego co pamiętam to w dynamicznym z założenia start/stop nie działa
  • Odpowiedz
@Fachmann: hmm... pamiętam że start/stop mi nie działał jak ten mały, pomocniczy akumulator padł, może to bym sprawdził tak na szybko. Poza tym to to nie jest jakiś krytyczny dla mnie system, o ile robisz przeglądy co roku to bym poczekał do przeglądu/wymiany oleju.
  • Odpowiedz
@Fachmann: w moim volvo xc60 b5 mild hybrid dziala to niezuawazalnie i od razu tzn nawet po minucie po odpaleniu dziala normalnie. przestaje dzialac jak skrzynia jest ustawiona na M.
  • Odpowiedz