Wpis z mikrobloga

Frens UvU

Kawka z popsutym lewym skrzydłem (ciągle w nim grzebie dziobem) & #krzywodziobek
Lubią się, zawsze razem przylatują na świerk za moim oknem, może są parą? () Fajnie że ktoś go akceptuje, inne kawki raczej go przepędzają.

#ptaszkowpis
Lenalee - Frens UvU 

Kawka z popsutym lewym skrzydłem (ciągle w nim grzebie dziobem)...

źródło: DSC03341

Pobierz
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 122
@Teuvo: Odrzucone przez kawkowe społeczeństwo ()
Przylatują razem, trzy upośledzone, Krzywodziobek, Kawka bez prawego oka i ta z popsutym lewym skrzydłem, święta trójca ułomnych kawek.
Ta bez oka najmniej się mnie boi, chyba jest ślepa na to jedno oko xD
Lenalee - @Teuvo: Odrzucone przez kawkowe społeczeństwo (・へ・) 
Przylatują razem, trzy...

źródło: DSC03343

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 88
@wybryk_natury: Prawie codziennie przylatuje, ale bez sensu ciągle wrzucać takie same zdjęcia. Ma swoją ulubioną gałąź na świerku i zawsze tam siada, więc każde zdjęcie wygląda podobnie, a pogoda taka ponura, że nie da się zrobić ładnego zdjęcia ()
Lenalee - @wybryk_natury: Prawie codziennie przylatuje, ale bez sensu ciągle wrzucać ...

źródło: DSC03338

Pobierz
  • Odpowiedz
@Lenalee: jakie milutkie, słodkie, że trzymają się razem ()

Czasem widuję kawki z gawronami pod orzechem włoskim, dopiero jak gawrony się najedzą to kawki mogą zjeść reszki. U mnie raczej nie ma wron więc nie wiem.

U mnie za oknem są codziennie wrony siwe i sroki. Nie widzę, by ze sobą jakoś obcowały, ale nie przeganiają się, mimo iż żyją na jednym rejonie. Wrony
  • Odpowiedz
może są parą? () Fajnie że ktoś go akceptuje, inne kawki raczej go przepędzają.

@Lenalee: Bo nie kocha się za coś.
A pomimo czegoś. []
  • Odpowiedz
Przylatują razem, trzy upośledzone, Krzywodziobek, Kawka bez prawego oka i ta z popsutym lewym skrzydłem, święta trójca ułomnych kawek.

@Lenalee: Piękna historia, nie różnimy się od nich tak bardzo jak byśmy chcieli.
  • Odpowiedz