Wpis z mikrobloga

@beer_man to że wystarcza nie oznacza że nie będzie o wiele lepiej działać jak będzie więcej, szczególnie jak większy plik otworzysz czy parę zakładek przeglądarki.
  • Odpowiedz
@Dadd_yissuess0: Strasznie padło. Moim zdaniem linux będzie lepszy niż win, bo mimo wszystko trochę mniej żre ramu. Windows 7 jest martwym systemem, a 10-ka straci wsparcie w przyszłym roku. Na oko nie jest to jakaś skomplikowana konstrukcja, więc może być byle jaka dystrybucja. Standardowo poleca się Minta, Ubuntu, Kubuntu lub Fedorę. Z dystrybucji ciągłych polecane jest openSUSE Tumbleweed. Ja osobiście używam Manjaro i też powinno dobrze działać.
  • Odpowiedz
@Dadd_yissuess0: Ja mam laptopa z procesorem AMD A8-5550M, czyli o około 12% lepszy niz twoj.
I owszem Windows 11 na nim dziala, nie jest to demon predkosci i zdarza mu sie pomyslec chwile np. przy odpalaniu przegladarki, ale zeby sie zacial czy mial zwiechy to nie.

P.S. Mam nadzieje, ze ten laptop masz za darmo, bo kupienie takiego paździerza w 2024 to albo kolekcjoner albo ktos kto nie wie co
  • Odpowiedz
@Dadd_yissuess0 sprawdzałem na podobnym kilka linuxow win 7 10 i 11, bez różnicy. Większość Linuksów działa gorzej od win 10, pewnie kwestia konfiguracji itd.

Sam zostawiłem sobie zorin os ale będzie raczej powrót do windy.
  • Odpowiedz