Minął tydzień, odkąd ją odebrałem i tylko kilka godzin od otwarcia - najwyższa pora na #pokapake
Moim Mikołajem w tym roku został @xReapeR i ciężko mi sobie wyobrazić, abym mógł trafić na kogoś lepszego ʕ•ᴥ•ʔ Przyznam szczerze, że po otwarciu kartonu i zobaczeniu ładnie spakowanych prezentów oraz już po ich rozpakowaniu byłem przekonany, iż nadawcą przesyłki była Mikołajka, zobaczenie męskiego imienia na początku listu trochę mnie zaskoczyło ( ͡º͜ʖ͡º)
Musiałem być bardzo grzeczny, skoro otrzymałem: - książkę o życiu w latach 90. - lubię cofać się do tamtych czasów, chociaż sam się wtedy dopiero rodziłem. Chętnie poczytam, jak ludzie radzili sobie w realiach, które dziś można tylko wspominać. - zestaw narzędziowy - mój dotychczasowy, będący pod każdym względem gorszy już powoli zaczynał domagać się wymiany, więc tutaj trafiłeś idealnie. Aż nabrałem ochoty, aby coś rozkręcić :) A akurat w kolejnym pakunku znalazłem... - Walkmana - i to nie byle jakiego, tylko od mojej ulubionej firmy Sony. Jednego już posiadam (ale inny model), dlatego teraz mogę zrobić jeszcze większe wrażenie w metrze słuchając dwóch kaset jednocześnie ( ͡°͜ʖ͡°) A co ja tam powinienem odsłuchiwać? - kasety z śląskimi szlagierami - w tym roku moja kolekcja kaset magnetofonowych mocno się powiększyła, ale muzyki śląskiej w niej brakowało. Mikołaj wykorzystał informację, że lubię śląski język oraz kulturę i sprezentował mi klasykę tamtejszej muzyki. - tylna lampa rowerowa - i to nie byle jaka, bo inteligentna! Rower posiadam od kilku lat i tak samo długo planowałem zakup do niego oświetlenia. O ile przednią lampę da się zastąpić latarką z telefonu włożonego do uchwytu, tak z tylną było trudniej, ale na szczęście już nie będę miał tego problemu. Aż się będę bał zostawiać taką (przypominam, inteligentną!) lampę na rowerze, aby nie "przykleiła" się do ręki któregoś sąsiada ( ͡°ʖ̯͡°) - niebieska farba do włosów - w liście wspomniałem, że miałem w przeszłości incydent (nawet trzy) z posiadaniem niebieskich włosów. Widocznie mój dobroczyńca uznał, że powinienem do tego wrócić. Nie będzie to najprostsze, bo jestem naturalnym brunetem, ale skoro mam już wybrany kolor... Więc jeśli zobaczycie gdzieś niebieskowłosego gościa słuchającego śląskiej muzyki na Walkmanie, to prawdopodobnie będę ja :) - boombox zrobiony na szydełku - kolejny sprzęt grający? Czuję się rozpieszczony. W liście doczytałem, że jest to prezent od żony mojego Mikołaja, dlatego cieszę się, iż postanowiliście zadbać o zapewnienie mi urządzeń muzycznych. A tak serio, to bardzo dziękuję i doceniam własnoręczne wykonanie. Jest super! W dodatku w moim ulubionym kolorze. Tę edycję #wykopaka powinienem zapamiętać właśnie przez szydełkowanie, ponieważ moja odbiorczyni również się tym zajmuje.
@xReapeR bardzo dziękuję! Twoje obawy z początku listu są zupełnie bezpodstawne, ponieważ sprawiłeś mi dużo radości. Podczas otwierania poszczególnych pakunków zdarzało mi się zaniemówić z wrażenia albo głośno zaśmiać. Dziękuję również za list, który czytało się bardzo przyjemnie.
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twoich bliskich :) I już zazdroszczę osobie, którą wylosujesz w przyszłym roku ( ͡°͜ʖ͡°)
Ruszamy z nowym #rozdajo – wygraj kartę podarunkową do Allegro o wartości 100 zł!
Aby wziąć udział w konkursie, zaplusuj ten wpis oraz w komentarzu krótko odpowiedz na pytanie konkursowe: Jeśli wygrasz, na co wydasz (lub do czego dołożysz) to 100 zł? ( ͡~ ͜ʖ͡°
Moim Mikołajem w tym roku został @xReapeR i ciężko mi sobie wyobrazić, abym mógł trafić na kogoś lepszego ʕ•ᴥ•ʔ
Przyznam szczerze, że po otwarciu kartonu i zobaczeniu ładnie spakowanych prezentów oraz już po ich rozpakowaniu byłem przekonany, iż nadawcą przesyłki była Mikołajka, zobaczenie męskiego imienia na początku listu trochę mnie zaskoczyło ( ͡º ͜ʖ͡º)
Musiałem być bardzo grzeczny, skoro otrzymałem:
- książkę o życiu w latach 90. - lubię cofać się do tamtych czasów, chociaż sam się wtedy dopiero rodziłem. Chętnie poczytam, jak ludzie radzili sobie w realiach, które dziś można tylko wspominać.
- zestaw narzędziowy - mój dotychczasowy, będący pod każdym względem gorszy już powoli zaczynał domagać się wymiany, więc tutaj trafiłeś idealnie. Aż nabrałem ochoty, aby coś rozkręcić :) A akurat w kolejnym pakunku znalazłem...
- Walkmana - i to nie byle jakiego, tylko od mojej ulubionej firmy Sony. Jednego już posiadam (ale inny model), dlatego teraz mogę zrobić jeszcze większe wrażenie w metrze słuchając dwóch kaset jednocześnie ( ͡° ͜ʖ ͡°) A co ja tam powinienem odsłuchiwać?
- kasety z śląskimi szlagierami - w tym roku moja kolekcja kaset magnetofonowych mocno się powiększyła, ale muzyki śląskiej w niej brakowało. Mikołaj wykorzystał informację, że lubię śląski język oraz kulturę i sprezentował mi klasykę tamtejszej muzyki.
- tylna lampa rowerowa - i to nie byle jaka, bo inteligentna! Rower posiadam od kilku lat i tak samo długo planowałem zakup do niego oświetlenia. O ile przednią lampę da się zastąpić latarką z telefonu włożonego do uchwytu, tak z tylną było trudniej, ale na szczęście już nie będę miał tego problemu. Aż się będę bał zostawiać taką (przypominam, inteligentną!) lampę na rowerze, aby nie "przykleiła" się do ręki któregoś sąsiada ( ͡° ʖ̯ ͡°)
- niebieska farba do włosów - w liście wspomniałem, że miałem w przeszłości incydent (nawet trzy) z posiadaniem niebieskich włosów. Widocznie mój dobroczyńca uznał, że powinienem do tego wrócić. Nie będzie to najprostsze, bo jestem naturalnym brunetem, ale skoro mam już wybrany kolor... Więc jeśli zobaczycie gdzieś niebieskowłosego gościa słuchającego śląskiej muzyki na Walkmanie, to prawdopodobnie będę ja :)
- boombox zrobiony na szydełku - kolejny sprzęt grający? Czuję się rozpieszczony. W liście doczytałem, że jest to prezent od żony mojego Mikołaja, dlatego cieszę się, iż postanowiliście zadbać o zapewnienie mi urządzeń muzycznych. A tak serio, to bardzo dziękuję i doceniam własnoręczne wykonanie. Jest super! W dodatku w moim ulubionym kolorze. Tę edycję #wykopaka powinienem zapamiętać właśnie przez szydełkowanie, ponieważ moja odbiorczyni również się tym zajmuje.
@xReapeR bardzo dziękuję! Twoje obawy z początku listu są zupełnie bezpodstawne, ponieważ sprawiłeś mi dużo radości. Podczas otwierania poszczególnych pakunków zdarzało mi się zaniemówić z wrażenia albo głośno zaśmiać. Dziękuję również za list, który czytało się bardzo przyjemnie.
Wszystkiego dobrego dla Ciebie i Twoich bliskich :)
I już zazdroszczę osobie, którą wylosujesz w przyszłym roku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
źródło: IMG_20241224_151007
Pobierz@pamk22: bardzo plastyczny, działający na wyobraźnię opis bohatera, kradnę jako inspirację do własnej twórczości :D
I super paka, ten Mikołaj ze swoją żoną mają talent do tworzenia pięknych, postaranych prezentów. ʕ•ᴥ•ʔ
źródło: IMG_20250115_113201
Pobierz