Wpis z mikrobloga

Zabawne bo zapoznałem się z publikacjami Beaty Wentura-Dudek i stwierdzam że jest duże prawdopodobieństwo że Kamil Labudda jest niewinny ( ͡° ͜ʖ ͡°) wytłumaczy się że loterie to organizowała zewnętrzna firma, faktury to ogarniała księgowa i tyle, stawka vat go nie obchodzi bo to nie on jest księgową. On to tylko firmował własnym wizerunkiem. Po prostu chyba komuś z Totalizatora Sportowego się nie spodobało że jego loterie zaczynają być bardziej popularne niż lotto i stąd całe spektakularne zatrzymanie. Z mediów się dowiedziałem że zabezpieczono mienie w samochodach na 38mln oraz 77mln na kontach bankowych co daje nam 158mln, czyli wnioskuje że białe kołnierzyki z Warszawy wykorzystując popularność YouTubera postanowiło zarobić te pare % na VAT dlatego oni wyszli a reszta siedzi, podejrzewam że budda to dostał zbiorczą fakture za loterie i tyle #budda
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@InwestorEkonomista: Stwierdzasz to po oświadczeniach? Obrońcy, oskarżeni i osoby z nimi powiązane zawsze będą się wybielać. Prokuratura będzie przedstawiać wszystko tak jak im pasuje. Możemy bazować jedynie na informacjach od osób zamieszanych bezpośrednio lub pośrednio w tę sprawę.

Nie zastanowiło Cię, że jedynie Budda i mgp zostali zatrzymani z osób które promowały loterie. Nie ma znaczenia, że robiła to zewnętrzna firma, czy ktoś tylko promował. Masz coś takiego jak podział ról.
  • Odpowiedz
@10kobla: mnie jedynie zastanawia, kto wpłacił to poręczenie majątkowe na 3 mln. Nie ma co ukrywać, iż jest to spora kwota, oni sami nie pochodzili z bogatych rodzin, a wręcz przeciwnie.

Czyżby zbiórka wśród znajomych influ typu Kubańczyk, który stał za nim murem czy serdecznym "przyjacielu" znanym jako Kamil z Ameryki?

Tak czy inaczej, jestem mocno zaskoczony tą decyzja, nie spodziewałem się, że wyjdą tak szybko, a w szczególności, że pierwotny
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: Kaucję wpłacili z pieniędzy zainwestowanych w legalne biznesy, przecież mają restauracje i inne działalności. Prokuratura mogła zająć tylko tyle ile mają zarzutu. Nikogo nie wypuszczają na święta z aresztu przy takich zarzutach. Nawet drobni złodzieje sklepowi siedzą do końca sankcji. Musiał pójść na współpracę i wszystko było dogadane dużo wcześniej. Nie ma innej możliwości. Ujawnił rzeczy o których nie wiedzieli. Pozostali dalej siedzą i nie dostali możliwości wyjścia za
  • Odpowiedz
@10kobla: A to jakie są przesłanki na jego korzyść? Ja ich nie widzę. Nie komplikujmy rzeczy oczywistych. Cała reszta siedzi, a on wyszedł na same święta za kaucją. Poszedł na współpracę i uniknie konsekwencji. Zaraz zbudują piękny pijar, pojeździ po telewizjach i większość parapetów dalej będzie mu napychać kieszenie
  • Odpowiedz
@lapuszkadopuszki: Budda nie zapłacił ze swoich, bo ma wyczyszczone konta. Restauracja nie jest niego, ani Grażynki, zweryfikuj informacje, są jedynie twarzą i udziałowcem. Jak w chwili zatrzymania padła propozycja, że Grażynka może wyjść z aresztu za 0,5 mln, to znajomi chcieli organizować zbiórkę na ten cel. Czyli co, dwa miesiące temu nie mieli 500 tys, a teraz wyskoczyli nagle z 3 mln? Ty naprawdę nie masz pojęcia o czym piszesz
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: Majątek który zajęli nie należał tylko do Buddy, należał do wszystkich, którzy są do sprawy. Nawet nie weszli na konta marki DOZE, zajęli tylko tyle ile było w zarzutach dotyczących VAT. A skoro samego VAT obliczyli na jakieś sto milionów to na wszystkich loteriach musieli zarobić kilkaset baniek.

Chyba nie wierzysz w to, że nie mieli milionów ukrytych na portfelach kryptowalut XD. To że chcieli organizować zbiórkę to nie
  • Odpowiedz
@lapuszkadopuszki: a Ty myślisz, że sąd nie prześwietli od A do Z takiej osoby, która wpłaca kaucję?

Nawet gdyby Budda zaoferował jej potem zwrot z procentem pod stołem, to ta osoba nie mogłaby dysponować tą gotówką, bo miałaby nie udokumentowany dochód w wysokości 3 baniek. Aby mogła używać tej gotówki, musiała by tą gotówkę wyprać.

Budda jeszcze nie tak dawno nie miał żadnych swoich pieniędzy, co zostało wielokrotnie udowodnione. Jedyne co
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: No i właśnie ci wspólnicy jak Bandura mogliby wpłacić tą kwotę bez problemu, tak samo jakiś raperzyna Kubańczyk. Nawet jak nie mogą wtedy dysponować tymi pieniędzmi, to dostaną z nawiązką pod stołem i wszyscy zadowoleni. To prawda, że dowodów na jego kłamstwa jest tak dużo, że nawet nie da się z tego wybronić, ale dzięki kłamstwom loterie były dużym sukcesem i z pewnością ma ukryte pieniądze
  • Odpowiedz
@lapuszkadopuszki: ale Kubańczyk nie posiada takich pieniędzy, nawet w 1/10 ich wysokości. To zwykły pozer i beztalencie, były ochroniarz znanego kruszwila, dzięki czemu zdobył popularność, a na Buddzie robił tylko zasięgi i zyskiwał w ten sposób nowych fanów okazując pseudo wsparcie. To samo ten przygłup z Ameryki o tym samym imieniu co główny podejrzany. On jest jak chorągiewka na wietrze, idzie tam, gdzie wiatr zawieje.
  • Odpowiedz
@lechiffre_777: On tyle zarobił, że kilka milionów mogło mu się gdzieś podziać. Nigdy bym się nie spodziewał, że to była aż tak duża skala. Trzeba przyznać, że niezły interes sobie wymyślili.

@lapuszkadopuszki: Np. wydane pozwolenia. Mamy dość kuriozalną sprawę w której KAS złożyło zawiadomienie do prokuratury na loterię która miała zgodę MF. Jeżeli faktycznie cała loteria przebiegała według pozwolenia od MF, to bez wątpienia mamy z sytuacją która
  • Odpowiedz
@lapuszkadopuszki: kupił bo co, tak Ci powiedział? Ile masz lat?

Wszyscy "kupują" i kreują się na milionerów, a później wychodzi, że auto jest w najmie długoterminowym czy klasycznym leasingu.

Już widzę, jak wyłożył +/- przysłowiową bańkę na stół. Kupić auto za cash, a wziąć je w leasingu, gdzie możesz je mieć nawet za 1% wartości netto miesięcznie, to dwie różne
  • Odpowiedz