Wpis z mikrobloga

#ufo
Dla tych co robią sobie podśmiechujki z całego fenomenu ufo i kosmitów - jest impertynencją sądzić, że tak zwanych 'kosmitów' nie ma i jesteśmy jedynymi rozumnymi istotami we wszechświecie. Zapewne są tutaj i obserwują nas już od dawien dawna, my to przecież tylko niewiele bardziej rozumne małpy jesteśmy.
  • 28
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@josh211: głupim jest stwierdzenie że kosmitów brak na ziemi = brak wgl w kosmosie. A poza tym jeszcze durniejszym jest uznawanie za pewnik że obca cywilizacja na ziemi jest lub nie jest na bank ¯\(ツ)/¯ Reprezentujesz ten sam poziom co tamci tylko umiejscowiony
po drugiej stronie skrajnosci i mocno upraszczasz temat. Ja np po ludzku nie wiem, skąd mam wiedzieć? I skąd ty masz wiedziec co jest prawda?
  • Odpowiedz
@josh211: mieszasz tematy, (zazwyczaj) ci którzy robią sobie podśmiechujki, nie wierzą (Bo w sumie dowodów nie ma), że to co widzimy często zwane UFO, to nie są kosmici. Całkowicie innym tematem jest to, że kosmitów ogólnie nie ma w ogóle we wszechświecie, takich ludzi jest garstka.

swoją drogą nie wiem czy wiesz co oznacza słowo impertynencja, bo jakoś nie pasuje w ogóle do kontekstu.

Wracając do kosmitów, śmieszne jest też
  • Odpowiedz
@josh211: Wydawałoby się, że po odkryciu, że Ziemia nie jest centrum wszechświata, ludzie wyleczą się z tego głupiego antropocentryzmu, nic bardziej mylnego, a może to strach, że jednak nie jesteśmy na szczycie drabiny pokarmowej?
  • Odpowiedz
nie zakładam niczego, słowo ZAPEWNE jak Ci wiadomo nie oznacza pewności.

@josh211: oczywiście, że nie oznacza pewności, jednak znów, oprócz widzi mi się, nie ma żadnych przesłanek ku temu aby mówić "zapewne".

impertynencja «obraźliwe zachowanie się wobec
  • Odpowiedz
  • 0
@Anihilacja_entropii: Synonimy: grubiaństwo, niegrzeczność, nieuprzejmość, arogancja, zuchwalstwo, bezczelność, obraźliwość. Jest zuchwałe, aroganckie i bezczelne sądzić że kosmitów nie ma. Teraz lepiej?
  • Odpowiedz
Teraz lepiej?

@josh211: Ty dalej nie rozumiesz... nie, Twoja forma jest bez sensu, nie jest to obraźliwe czy cokolwiek, nie jest skierowane przeciwko komuś.
To, neutralna opinia. Polecam używać słów wg. ich znaczenia.

Posiadanie jakiegoś osądu nie może być impertynencją, chyba, że są w stylu "wszystkie nicki zaczynające sie na Josh to zwykłe debile, które nie ogarniają słów
  • Odpowiedz
Dałem Ci doskonały przykład użycia tego słowa, czego nie rozumiesz?

@josh211: Nie nie podałeś, popatrz sobie na korpusy językowe i to kiedy jest ono używane.

gdybym napisał: zuchwalstwem tudzież zuchwałością (popraw mnie słownikowo) to już byś się nie
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: Jest mnóstwo relacji ludzi którzy widzieli Obcych a czasem wręcz byli przez nich porywani. I co, oni niby wszyscy kłamią? To są tysiące ludzi o ile nie miliony. Trzeba być naprawdę zadufanym w sobie sceptykiem żeby spłycać lub ignorować wszystkie relacje. Bo tak, hehe wszyscy sobie dla jaj zmyślali i opowiadali o UFO.
  • Odpowiedz
@Anihilacja_entropii: po co w ogóle mi odpisujesz jak jesteś przekonany o tym, że wszyscy zmyślają bo mają 12 lat i robią sobie jaja? A ich traumy to paraliż senny, hehe. Po co w ogóle jesteś na tym tagu? Idź lepiej na jakiś tag naukowy.
  • Odpowiedz
  • 0
@Anihilacja_entropii: Co do interpretacji słowa impertynencja pozwolę się z Tobą nie zgodzić, dla mnie jest to arogancja, zarozumiałość, połączona z brakiem zrozumienia dla czegokolwiek innego, jeżeli to słowo inaczej rozumiesz to proszę, objaśnij pan Panie Miodek.
  • Odpowiedz
@josh211: widzę, że ten temat bardziej Cię interesuje niż samo ufo, bo do powyższego się nie odniosłeś.
Co do języka, już napisałem, polecam korpusy językowe i zobaczysz kiedy to się używa, nie ma sensu tego dłużej drążyć bo szkoda czasu...
  • Odpowiedz
Musisz być bardzo ciężkim człowiekiem, dobrze że w prawdziwym życiu nie mam z Tobą do czynienia, zadufany w sobie zarozumialcu.

@josh211: o i gdy ludzie nie potrafią dyskutować, zaczynają się impertynencje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I to jest naprawdę smutne
  • Odpowiedz