Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 18
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@jacek-jerczynski: z takich ważnych rzeczy to: 500+, ujednolicenie minimalnej stawki godzinowej na śmieciówkach.

To pozwoliło ludziom godnie żyć, chyba że tęsknisz za czasami gdzie studenci pracowali po nocach w Tesco za 4 zł na godzinę.
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu: To, że Pisowcom i ich rodzinom się dobrze żyło, to nie mam żadnej wątpliwości.

A zwykli ludzie musieli zmagać się z szalejącą inflacją i rosnącymi kosztami życia.

Dokument przygotowany przez organizatora Szlachetnej Paczki szczegółowo analizuje problem skrajnego ubóstwa w Polsce. Jak podaje raport, w 2023 roku liczba osób żyjących w skrajnym ubóstwie wzrosła o 47 proc. w porównaniu z rokiem poprzednim. Tak źle w naszym kraju nie było od
  • Odpowiedz
@jacek-jerczynski: Tak to wina PIS, że mieliśmy pierw pandemię, a potem wojnę na Ukrainie. W całej Europie PIS wywołał inflację 500+. Mają rozmach!

To, że Pisowcom i ich rodzinom się dobrze żyło, to nie mam żadnej wątpliwości.

Wiadomo, ktoś biedny, głosujący na PIS się w ogóle nie liczy. Tym właśnie PO przegrała wybory 2015 roku i przegra w 2027. Może jak liberałowie zaczną traktować biednego człowieka jak osobę to przestanie
Logika_wykopu - @jacek-jerczynski: Tak to wina PIS, że mieliśmy pierw pandemię, a pot...

źródło: GHcdSkvWoAANSV2

Pobierz
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu: oczywiscie, ze to nie wina pisu, a ciagly wzrost inflacji (lacznie z wystrzalem) to wina Tuska. Nadmiarowe zgony podczas pandemii, to ku mojemy zaskoczeniu znow wina ekipy Tuska.
Prosto z pisowskiej narracji:
Masowe zwolnienia w Polsce? Wina Tuska, a na pewno nie zblizajaca sie recesja w Niemczech. Lekko podwyzszona inflacja po przywroceniu podatkow? Wina Tuska. Dewastacja wymiaru sprawiedliwosci? Wina Tuska. Ksiegowe czary i rozpoczecia nierentownych inwestycji, co doprowadzilo do
  • Odpowiedz
@Logika_wykopu Te rzeczy nie wykluczają się ze stawianiem zarzutów prokuratorskich itd. Rząd to nie są dwie osoby ani trzy, tylko ileś ministerstw. Po prostu nie mieli nic na poprzednią władzę, skorzystali z rozpędzonej gospodarki i jakoś poszło.
  • Odpowiedz
Tak to wina PIS, że mieliśmy pierw pandemię, a potem wojnę na Ukrainie. W całej Europie PIS wywołał inflację 500+. Mają rozmach!

To, że Pisowcom i ich rodzinom się dobrze żyło, to nie mam żadnej wątpliwości.

Wiadomo, ktoś biedny, głosujący na PIS się w ogóle nie liczy. Tym właśnie PO przegrała wybory 2015 roku i przegra w 2027. Może jak liberałowie zaczną traktować biednego człowieka jak osobę to przestanie PIS wygrywać, kto wie.

@
  • Odpowiedz