Aktywne Wpisy

Wojciech_Skupien +251
Ten wpis dedykuję wszystkim tym, których poznaliśmy w wirtualnych światach, a którzy zniknęli bez pożegnania.
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
Od wielu lat nie gram już w żadne gry online. Kiedy jednak wracam wspomnieniami do czasów, gdy wielogodzinne sesje przed komputerem były czymś zupełnie normalnym, jedno wspomnienie szczególnie się wyróżnia, czyli World of Warcraft.
Nie była to jednak gra, którą zapamiętałem dzięki grafice czy mechanice. Najbardziej wyjątkowe były relacje z ludźmi, które w niej tworzyłem.
Oczywiście często grałem ze znajomymi
źródło: EeCWjc7WoAID7op
Pobierz
jmuhha +18
to były dziwne czasy, pamiętam jak musiałam zrezygnować z auta i do roboty codziennie 10 km jeździłam rowerem wyjeżdżając z domu 0 5:50 zeby dojechac na 8 .... ( ͡° ʖ̯ ͡°)
źródło: 1000021105
Pobierz

1. Vue 2.7 to bardzo fajna sprawa ale jak wiadomo porzucono już jego wsparcie na rzecz całkowicie niekompatybilnej i nowej struktury v.3x, choć teraz wsparciem 2x zajmują się jacyś koderzy, oczywiście nie za darmo.
2 Zachęcanie do migracji wielu projektów z 2.x na 3.x, co się wiąże nie tylko z dużą ilością pracy i kosztami ale i z tego co czytam na Reddit przykrymi doświadczeniami programistów, bo v2 nie jest wspierana i 3x jest o wiele lepsza ale migracja nie jest trywialnym zadaniem
3. Bardzo słaba dokumentacja 3.x, dobrze że jest jeszcze na stronie dokumentacja 2.7, co akurat uważam za dobrą dokumentację ale:
- wszystkie tutoriale już migrują do 3x
- wszystkie samouczki i tutoriale oraz dokumentacje są już pod node.js
- próżno szukać dobrych przykładów i dokumentacji dla stron generowanych przez php, gdzie jest tylko ożywianie strony przez bibliotekę javascript.
To ma być biblioteka do poważnych projektów? Dwa komercyjne portale napisałem w PHP i Vue 2.7.14 i teraz co mam migrować do 3.5 bo 2.7 to już EOL? Pewnie za parę lat wypuszczą kolejną majorową wersję biblioteki całkowicie niekompatybilną i projekty na 3.x trzeba będzie migrować od nowa... Mega zajebisty sposób na biznes dla twórców bibliotek i wielu firm zajmujących się migracją, które jak widzę już powstają.
#programista15k #programowanie #javascript
@daro1: Ale backend (API) i frontend masz osobno czy razem?
@daro1: co? Przecież w PHP wystawiasz jedynie API do frontu. Z czym tu masz problem?
A JavaScript sam w sobie jest super i bije na głowę PHP oraz Javę. Nie bez powodu na przykład Discord jest napisany w JS (a raczej TS)