Wpis z mikrobloga

Mozece polecic jakąś wtyczke lub program (sprawdzony przez was), który potrafi screenować przewijanego, wielostronnicowego PDFa, wyswietlanego w przegladarce?

Poki co pare wtyczek typu "entire page" które przetestowalem, robily zdjecia całej strony, bez scroolowania.

Z programow na Windows - ShareX, potrafi to zrobić, ale tam jest jakis problm z zapisem, gdy oscreenuje kilkadziesiąt stron, to wyskakuje taki błąd jak próbuje zapisać

#it #informatyka #kiciochpyta #komputery #pytaniedoeksperta #windows10 #chrome
essos - Mozece polecic jakąś wtyczke lub program (sprawdzony przez was), który potraf...

źródło: ShareX_DLxCNmAviu

Pobierz
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Mozece polecic jakąś wtyczke lub program (sprawdzony przez was), który potrafi screenować przewijanego, wielostronnicowego PDFa, wyswietlanego w przegladarce?

@essos: A czy w tym PDFie masz możliwość zapisu i druku? To jakiś PDF z DRMem?
  • Odpowiedz
  • 0
@stepienz13posterunku: @makrofag74 @Gieekaa @sirpingus Nie wiem dlaczego teraz udało mi sie pobrac a wczesniej nie, mimo ze nic nowego nie zroblem.

Tylko problem jest taki ze to zajmuje 118 mb, a ja chce to wrzucic do chata gpt zeby na tej podstawie mi pomagał zrozumieć rozne rzeczy. Znacie moze jakis spsob na mocne zmienjszenie rozmiaru i np. pocięcie na 3 czesci zeby sie dało wrzucić do chata?
  • Odpowiedz
W tym programie który podałem wybierasz jpg, w zakładce Obraz wybierasz jpeggrey, zmniejszasz rozdzielczość do 300x300 i zaznaczasz drukowanie każdą stronę osobno.
  • Odpowiedz