Aktywne Wpisy

zomowiec +689
Po prawie 7 latach… MAM TO!
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
Dzisiaj oficjalnie spłaciłem ostatnią ratę kredytu hipotecznego.
Po 6 latach i 9 miesiącach mogę powiedzieć: mój dom jest naprawdę mój.
To nie przyszło łatwo. Przez te lata:
źródło: temp_file6806119477987986565
Pobierz
winsxspl +219
komu to przeszkadzało? ubrać się na cebulkę i gitara, a nie pocić się jak świnia w parniku i nie mieć czego zdjąć z siebie, a okna jeszcze dodatkowo dogrzewają
#l-------------j #z-------------j #niepopularnaopinia
#l-------------j #z-------------j #niepopularnaopinia
źródło: image
Pobierz

Zgodnie z jedną z interpretacji mechaniki kwantowej w jednej przestrzeni znajdują się wszechświaty, które pochodzą od naszego wszechświata. Co chwila powstają w tej przestrzeni nowe uniwersa, za każdym razem, gdy powstaje we wszechświecie wybór. We wszechświatach równoległych może istnieć nieskończona ilość kopii nas samych, które robią dokładnie to samo co my, albo ich historia życia przebiega zupełnie inaczej niż nasza. Innego rodzaju multiwersum opisane zostało w 11-wymiarowym rozszerzeniu teorii strun zwanym M-teorią.
Wszystko, o czym piszemy to hipotezy naukowe, które stanowią przedmiot rozważań akademickich. Część z nich zapewne nigdy nie zostanie potwierdzona. Na zawsze pozostanie dla nas granicę pomiędzy wiedzą a niewiedzą. Ale ta właśnie granica fascynuje nas najbardziej.
Więcej o tym powiedział nam w wywiadzie profesor Michio Kaku: https://youtu.be/wlF_Yfv_YIk
#nauka #fizykakwantowa #wszechswiat #kosmos
źródło: 465588756_1061022485811595_7354065470763291572_n
Pobierz