Wpis z mikrobloga

#siatkowka My tutaj pitu-pitu, a tymczasem wczoraj LOVB ogłosiło, że będzie można oglądać ich na całym świecie. Do wcześniejszego dealu z ESPN dołączyło kilka innych platform. Dodatkowo, transmisje wszystkich meczów będzie można obejrzeć na ich stronie internetowej, najprawdopodobniej za darmo. Godziny meczów są zaskakująco przyjazne dla Europy.

LOVB zrobiło dużo hałasu. Na dealu z samym ESPN podobno zarobiło 100 milionów dolarów (a i tak ESPN nie będzie transmitował wszystkich meczów). To tego pojawili się inni sponsorzy - Adidas, Mikasa, Revolve, Spanx. Siatkarki podobno mają zarabiać co najmniej $60 000 za sezon, plus benefity. W przypływie entuzjazmu sprawdziłem ceny biletów na mecze, zaczynały się od $100. Także ten. A mówimy tutaj o lidze, która ma tylko 6 zespołów i jeszcze nie wystartowała. Mam wrażenie, że Jankeski pokażą nam wszystkim, jak się zarabia na siatkówce.

A teraz najciekawsze - nie wiem jak do tego doszło, ale w klubie z Atlanty znalazła się Iga Wasilewska!

#siatkowka
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@nammah: https://shop.lovb.com/products/lovb-atlanta-ss-replica-jersey-unisex?variant=45876793999581

Oficjalna koszulka Atlanty kosztuje $80 (plus pewnie koszty wysyłki). Tanio nie jest, ale dokładnie tyle samo kosztuje oficjalna koszulka polskiej kadry.

@SuperGosc11 Jankesi wszystko zawsze muszą mieć największe. Ale pewnie ta kasa to i tak drobne na waciki w porównaniu do kasy w NFL / NBA / MLB.
Potencjał wzrostu jest cholerny - 6 zespołów na kraj z ponad 340 milionami ludzi to jednak trochę mało :)
  • Odpowiedz