Wpis z mikrobloga

@concordxxx: ja jakieś pół roku temu wybrałem MiniLED Samsung QN90C ze względu na bardzo jasny pokój i delikatną obawę przed żółknięciem OLED-a. Mam telefony z OLEDami od czasu Samsunga Galaxy S II i w absolutnie każdym z nich z czasem ekran mniej lub bardziej żółknie. Ogólnie polecam poczytać https://www.rtings.com/

Wszystko zależy od budżetu jakim dysponujesz.
  • Odpowiedz
@Nubzor: skuszony przez Abby z rtings wybrałem ale model rok starszy ON91B bo był jeszcze na VA a nie na TN jak model C. Miniled to super technologia ale! blooming i tak jest, nie mam antyrefleksa bo wziałem 50" a nie 65", nie ma Dolby Vision (nie wiedzieć czemu). A to jak poryty jest system Tizen* sprawia, że mam ochote wymienić go na Bravia 7

*np w Tizen nie ma
  • Odpowiedz
@Nubzor: plexem? czy czym. moje 218j tnie okrutnie jak probuje z niego cos transferować i dlatego myslalem o czymś co nie będzie transkodować tylko samo zdekoduje zeby nie obciążąć i tak wolnego procesora (tam jest chyba 1.3ghz i 4gb ramu)
  • Odpowiedz
@Thunderball: ja miałem taki problem na 115j. Jak zmieniłem na ds118 to streaming zaczal działać normalnie, wersja nie "j" miała lepszy procesor dużo z tego co pamiętam. Na razie streamuje apką Synology, ale czytałem nowy update i to będą wyłączać, więc pewnie Plexa skonfiguruje
  • Odpowiedz