Aktywne Wpisy

BONAMERA +2129

Soothsayer +34
no moi kochani ja idę na spacer a wy opowiedzcie mi tu o swoich sukcesach minionego tygodnia
źródło: Zrzut ekranu z 2025-02-09 18-20-42
PobierzSkopiuj link
Skopiuj link

źródło: Zrzut ekranu z 2025-02-09 18-20-42
PobierzWykop.pl
Uważam, że to samo podejście powinny mieć kobiety. Facet jest tylko dodatkiem do życia kobiety, nie jego celem i sensem. Jego obecność w życiu kobiety nie jest konieczna, by była szczęśliwa, a jedynie je uzupełnia.
Jakoś nie słyszałam nigdy "nie zachowuj tak i nie bądź taki bo nie znajdziesz żony" za to w stronę dziewczyn już się stosuje strofowanie i presję, że mają być takie i takie, spełniać czyjeś oczekiwania, inaczej nie znajdą męża.
To głupie. Nikt nie powinien się do nikogo dostosowywać. Nikt nie powinien na nikim wyzwalać presji by wiązał się z kimś na siłę.
Kobiety będące trad wife powinny zadbać o ciepło domowego ogniska, ale nie kosztem siebie.
Powinny na piedestale ustawiać najpierw samą siebie, swoje potrzeby, marzenia, cele, a dopiero potem faceta (taka samo, co on robi z nią, to się nazywa asertywność i szacunek do samego siebie).
Tymczasem wielu facetów ma podejście "jam jest mężczyzna, mi się należy, baba ma być posłuszna i uległa, bo liczy się to co ja mówię i co ja chcę".
Niezależnie od tego ile ma pary w łapie i ile zarabia, nie ma prawa wymagać od kobiety posłuszeństwa. Jeśli chce takiej, która najpierw skacze wokół księciunia, usługuje mu, a potem dopiero myśli o swoich potrzebach, to niech poszuka służącej, spisze z nią umowę na świadczenie usług kulinarno - sprzątaczo - seksualnych, płaci jej co miesiąc pensje i daje jej wybór, co robi w weekend i z kim.
Kobieta szanująca samą siebie najpierw - tak jak mężczyzna - skupia się na sobie. Po pracy idzie na trening, a potem gotuje mężowi obiad, a nie biegnie z pracy gotować obiad a potem już nie ma czasu, sił na trening albo siłownia zamknięta. Facet w tej sytuacji by po prostu postawił kobietę przed faktem dokonanym - "po pracy idę na trening". I tyle, nic poza jego celem go nie interesuje. Nie zrobi obiadu, albo zamówi kebaba, albo kobieta zrobi, albo oboje będą głodni.
I to jest dobre podejście, bo nikt się nie poświęca, kosztem siebie, i nikt nikogo nie wykorzystuje. Jest równowaga i symbioza.
Uległe i posłuszne kobiety są dla słabych facetów.
#logikarozowychpaskow #logikaniebieskichpaskow #zwiazki #s--s #przemyslenia #rodzina #p0lka
Oburzenie, bo uderzyło w męskie ego, że kobiety zaczynają się budzić i być świadome, że nie opłaca im się brać całego wieprza do domu dla 20cm kiełbasy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
I sam sobie swoje pierdy publikuj na pudelku, idealne miejsce dla takich jak ty xd
@AlienFromWenus: daj znać jak zrobisz jakiś wpis nie o facetach, elo XD
poświęcenie kosztem siebie czy wykorzystywanie siebie samego dla szczytnych celów to coś, czego nigdy nie zrozumie większość przedstawicieli Homo Erectus