Wpis z mikrobloga

Mam taką hipotezę, że im więcej będzie botów AI na giełdach, tym bardziej wszystkie kursy a szczególnie głównych krypto będą spłaszczane. Znaczy się będzie mniej pompowania i głębokich dipów. Powód jest prosty, coraz mniejsze znaczenie będą miały emocje człowieka.

#kryptowaluty #bitcoin #etherum
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@sciana: nie wiem co rozumiesz przez spłaszczanie, ale o kursie decydują inwestorzy a nie trejderzy, czyli ludzie którzy pchają realne pieniądze z banku w krypto. Trejderzy to tylko szum na wykresie
  • Odpowiedz
  • 0
nie wiem co rozumiesz przez spłaszczanie, ale o kursie decydują inwestorzy a nie trejderzy

@maggotbrain15: ale i jedni i drudzy mogą posługiwać się AI, a wtedy już nie będą mieli wpływu na konkretne transakcje. Zarówno inwestorzy, jak i trajderzy raczej nie chcą kupować na górce, bez względu na to, czy handlują czy inwestują długoterminowo.
  • Odpowiedz
  • 0
a jak będą boty, ale nie AI, czyli tak jak jest teraz?

@Czekolatka: za jakiś czas klasyczne boty odejdą do lamusa. Z jednego, głównego powodu, nie potrafią się uczyć.
  • Odpowiedz
  • 0
spłaszczanie nie jest defacto nikomu na rękę

@tubkas12: ja piszę o spłaszczaniu wystrzałów a nie o spłaszczaniu kursu. Ten będzie stabilnie rósł, choć może wolniej, tym samym trudniej będzie się nachapać na pumpac-dumpach.

A co do AI, średni kurs kryptowalut zacznie rosnąć tak, że zacznie pokrywać się ze wzrostem PKB generowanym przez AI, będzie tak aż do osiągnięcia osobliwości technologicznej. Co będzie potem? Lepiej nie myśleć.
  • Odpowiedz