Wpis z mikrobloga

Jakie alternatywy teraz dla CRUDZI'arza Java Developera z 7 latami doświadczenia?

(Java, Kubernetes, Spring, JPA, Kafka, Oracle SQL, mikroserwisy, angielski C1, certyfikat z AWS'a DVA-C02 itd.)

Wysłałem 8 CV na nofluffjobs 2 tygodnie temu i miałem tylko jedną odpowiedź, rozmowę gdzie odpałem bo nie umiałem Reacta, a szukali Fullstacka.

Dla porównania w 2020 roku miałem odzew na prawie każde CV i kilka ofert na stole.

Podejrzewam, że problem z Java Developerami jest taki, że jest ponad 100+ kandydatów na jedno miejsce.

Czy w DevOps jest podobnie? Myślałem nad nauka AI i szukaniu pracy jako AI Enginieer ale kurczę, jak sobie pomyślę ile nauki znowu to mi się smutno robi.

#pracait #korposwiat #programowanie #programista15k #java
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 7
@LoremIpsum2137: Kurde, ale nie będę wysyłał na pałę CV i spamować dookoła jak Fronciarze bo nie chcę trafić też do kołchozu, a wysyłam do firm, gdzie robię research wcześniej i trochę wiem jak jest.
  • Odpowiedz
@Ksiega_dusz: 8 trochę mało. Pamiętaj że średni czas oczekiwania teraz na odpowiedz to jakiś tydzien, dwa. AI nie wiem czy to dobry kierunek, większość stanowisk wymaga doktoratu, to są stanowiska w większości mocno researcherskie.
  • Odpowiedz