Wpis z mikrobloga

#sim #orange #play #telefon

Witam, mam pewne pytanie.
Tata ma 3 numery w Play(swój, mój i brata), chciałbym przenieść swój numer na swoją umowę do Orange. Pytanie brzmi jak to wygląda? Musimy iść razem do Orange i tam załatwić przeniesienie numeru na moje dane czy pierw do Play żeby przenieść u nich ten numer na mnie czy jak to wygląda? Zakładam że w momencie przeniesienia numeru następuje rezygnacja(?) z aktualnej umowy, czy zmiana aktualnej na dwa numery, czy trzeba podpisać całkiem nową umowę od razu na pozostałe dwa numery. Do tego pytanie kiedy można zrezygnować z umowy w play i orange, wiem że zmieniać w obrębie operatora można najwcześniej 6 miesięcy przed końcem umowy, ale rezygnacja jest możliwa tylko najwcześniej w ostatnim miesiącu trwania umowy? Inaczej naliczają jakieś kary z tego tytułu.
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@deskowicz97, czy możemy poznać powody Twojej chęci przeniesienia numeru telefon od nas? Może jest jakaś konkretna sprawa, w której moglibyśmy Ci pomóc? Zależy nam na tym, abyś pozostał z nami na dłużej.
  • Odpowiedz
@deskowicz97: cieszę się, ze chcesz do nas dołączyć :) Aby numer była zarejestrowany na Twoje dane masz 2 możliwości:
- cesja u obecnego Operatora jeszcze przed łożeniem wniosku o przeniesienie numeru,
- złożenie wniosku przez aktualnego Właściciela i cesja już po przeniesieniu numeru.
  • Odpowiedz