Aktywne Wpisy

bidzej +57
Było jak na górze, jest jak ja dole.
S-----l wygląda teraz dokładnie tak, jak chciałem. Nie znam ładniejszych kół do tej generacji konia. Jaram się.
#motoryzacja #pokazauto #mustang
S-----l wygląda teraz dokładnie tak, jak chciałem. Nie znam ładniejszych kół do tej generacji konia. Jaram się.
#motoryzacja #pokazauto #mustang
źródło: 1000037342
Pobierz
sarnamarna +34
moje największe osiągnięcie życiowe to jest zrobienie jednego wielkiego pieroga z truskawkami, którego zjedzenie zastępuje zjedzenie około 4 (słownie: czterech) normalnej wielkości pierogów z truskawkami
źródło: 100050811212
Pobierz

Witam szanowne grono, zostalem poproszony o zlozenie kompa dla gowniaka lvl 10 do 3k. Klaruje mi sie mniej wiecej cos takiego:
https://www.morele.net/configurator/redirect/1319944
Tak, przycialem na ramie i dysku po taniosci. Bo to mozna latwo wymienic za jakis czas. Chodzi o te zeby MB/proc/grafa dale rade przez nastepne 4 lata.
Obudowe mam stary tower ATX to na bank wszytsko wejdzie.
PS gdzies oprocz moreli sa jakies fajne konfiguratory PC?
no nie wiem czy łatwo ram wymienić mając płytę z dwoma slotami. chociaż mając 4 tez nie łatwo
ten model w wersji suszarka jest ponad 150zł taniej w innym sklepie. za 150zł kupisz 32GB ramu aby nie robić problemó komuś potem. za 480 też jest dużo lepsza płyta (asrock hdv)
ogólnie wybrałeś sobie taki specyficzny budżet, ze +500zł zrobi
Mowimy o 60fps, fullhd na medium det., czytalem ze to ekwiwalent 4060RTX i nie kojarze gry gdzie 4060 nie daje 60fps fullhd, to moze ten RTX jednak?
Myslalem o tym rozwiazaniu, tylko zdecydowalem sie zeby jednak isc w AM5, bo ten proc 7500F cena/jakosc fajnie wychodzi, a jezeli nie grasz akurat w gierki, to cala plynnosc dzialania opiera sie o procka.
@10129: RTX 4060 to serio żałosna karta.
Dzieki Miras za ekspertyze, doceniam wysilek.
No jak dodalem te ramy, grafe i MB, to wyszlo mi 3600. Nie zamierzam koniecznie tego kupowac na morelach, ale chyba maks moge 200 uciac na sprytnych zakupach, wiec wyjdzie 3400, co juz znowu budzet przekracza. I tak uwazam ze jest dobrze, bo rozmowe z rodzicami mlodego zaczalem od 'komputer gamingowy z allegro na zintergowanej karcie za 2200PLN', wiec podbilem stawke na 3000 i
ta płyta główna co sobie wybrałeś ma tylko jeden slot na dysk wiec albo musza sprzedać co mają i wymienić albo kupować stare sata które praktycznie nie jest tańsze od m.2 nvme). co jest jednym powodów (obok sekcji zasilania)
@BassGru: Używam pcpartpicker ale tylko po to, by sprawdzać, czy wszystko jest ze sobą kompatybilne i komponenty mieszczą się w obudowie.
Komputronik ma chyba podobny konfigurator, który od razu sprawdza, czy wszystko współgra ze sobą.