Aktywne Wpisy

jmuhha +11
Czyli to działało tak, że:
-kupil spolke ktoś za 100k,
-dotacji dostał 500k,
Czyli jest 400k na plusie za państwowe moje i twoje pieniądze?
#kpo
-kupil spolke ktoś za 100k,
-dotacji dostał 500k,
Czyli jest 400k na plusie za państwowe moje i twoje pieniądze?
#kpo

curiousboi +33
Znalazłem na strychu ponad 100 letnia maszynkę do landrynek po pradziadku, i tak k---a wpadłem n------y i wyszło mi xD chcecie spróbować?
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz

https://veloplanner.com/pl/plan
Pracuję nad planerem szlaków rowerowych i chętnie poznam Wasze opinie.
To jeszcze bardzo wczesna wersja, więc mogą pojawić się różne bugi, a sama aplikacja może działać trochę wolno (pracuję nad optymalizacją ( ͡° ͜ʖ ͡°)). Planowanie działa tylko na terenie Polski. Wersja mobilna działa bardzo słabo - będę to poprawiać jak już ustabilizuje wersję na komputery.
Co warto wiedzieć:
- Planer preferuje istniejące szlaki rowerowe, więc nie zawsze pokaże najkrótszą trasę
- Po lewej stronie znajdziecie informacje o nawierzchni
- Aplikacja jest w ciągłym rozwoju
Kto chętny do testów? Dajcie znać co sądzicie.
https://streamable.com/5pt9wb
#rower
Mógłbyś to dokładnie opisać bo nie do końca rozumiem.
W sensie, żeby wyznaczał trasę w oparciu o nawierzchnie? Takie coś będzie niedługo.
Większość aplikacji rowerowych wyznacza trasy w oparciu o OpenStreetMap. Jeżeli tam brakuje danych o nawierzchni (albo są błędne) to potem może prowadzić po kamulcach. Warto to zweryfikować w OSM. Jak podeślesz mi lokalizacje takiej drogi to mogę to sprwadzić.
@velomapa: nie pamiętam już gdzie to było, ale zauważyłem że OSM też nie jest idealny. Raz mnie chciało prowadzić drogą, gdzie na jej końcu stał dom, a za domem skarpa, taka z 10 metrów. Nie wiem dlaczego ktoś zaznaczył że w ogóle jest tam droga, i że da się tam przejechać. Chyba tylko na jakichś zawodach downhill ¯\(ツ)/¯
Polska to nie Niderlandy gdzie 99% ścieżek to asfalt, więc fajnie by było przyczynić się do rozwoju społeczności rowerowej choć w małym stopniu.
Planera gdzie mam zaznaczone punkciki, gdzie mogę modyfikować trasę. Dodać albo usunąć punkcik. Jak dla mnie przy ustalaniu trasy ważne jest aby wiedzieć gdzie jest dany punkt. Samo zaznaczenie na mapie 1,2,3,4,... jest mało intuicyjne. Idzie się pogubić.
źródło: obraz_2024-11-27_094427299
Pobierzźródło: Zrzut ekranu 2024-11-27 095225
Pobierzźródło: CleanShot 2024-11-27 at 10.04.21@2x
PobierzMógłbyś wyłączysz szlaki rowerowe i spróbować? Wyłączyć można klikając "L" albo w lewym dolnym rogu jest przycisk do warstw.