Wpis z mikrobloga

Wiem, że było dużo takich wpisów, ale też macie takie wrażenie, że czas tak szybko z--------a. No na prawdę, nie mogę w to uwierzyć. Dosłownie pamiętam to jakby było wczoraj - dopiero przyleciałem na urlop do Polski a dzisiaj już leżę w moim łóżku w mieszkaniu w UK. A byłem w PL tydzień. Tak samo w UK - sen, praca, sen i tak praktycznie codziennie, jedynie weekendy jakiś shopping i znowu poniedziałek, tygodnie, miesiące mijają i znowu urlop w PL i tak cały czas, marzę teraz aby zbierać pieniądze na jakieś fajne autko, z perspektywy czasu zajmie mi to jakieś pół roku aby uzbierać pieniądze, wydaje mi się to sporo ale jak znowu wpadnie ta rutyna to mam wrażenie, że te pół roku minie jak jeden tydzień. Co więcej pracując wszystko dzieje się tak szybko, że mam nawet problemy z określeniem co działo się w danym tygodniu. Co o tym myślicie ?
#rozkminy #uk #zycie #zalesie #przemyslenia
  • 13
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Adameks51: chyba wszyscy tak maja. Czas strasznie zapiepsza. Ja licze czas urlopem. W srode wrocilem z Meksyku, w tym roku bylem tez tydzien w Polsce, tydzien w Niemczech, do tego dwa tygodnie wycieczka Bratyslawa, Wieden, Budapeszt.
A mam wrazenie ze wczoraj choinke ubieralem
  • Odpowiedz
  • 0
@mielonkazdzika: mam tak w sumie od momentu kiedy poszedłem do pracy, mam aktualnie 20 lat, a czuję jakby czas od tego momentu przyspieszył o jakieś 300-400% wcześniej tego nie doświadczałem, kiedy chodziłem do szkoły.
  • Odpowiedz
@Adameks51: ja mam na odwrót, czas mega zwalnia odkad skończyłem 20 lat, ale trzeba robić spektakularne, trudne, nietypowe ekspedycje, potężne wyprawy, bikepackingowe, kajakowe, cokolwiek, byle nie być przeciętniakiem,
Bo wtedy rzeczywiście czas przyśpiesza
  • Odpowiedz
musisz robic roznorodne codziennie inne rzeczy by mozg spowolnil odczuwanie czasu

@Seb9910: dopier**ic do pieca tak że sen będzie marzeniem,
Jakaś potężna wyprawa rowerowa przez całą Kubę 5tyg, Saharę z północy na południe w 3 miesiące, tak że mózg będzie stymulowany a ciało wykończone, jak koń podpięty do pługa,
, wtedy czas zwalnia tak 3-4 razy,
Wiem z
  • Odpowiedz
mam tak w sumie od momentu kiedy poszedłem do pracy, mam aktualnie 20 lat, a czuję jakby czas od tego momentu przyspieszył o jakieś 300-400%

@Adameks51: ja w wieku 22 lat przejechałem rowerem w 10 miesięcy całą Amerykę północną, z Kanady do Belize.
W głowie miałem wrażenie jakby to trwało 3-4 lata w porównaniu do życia przed i po,

Chcesz wolniej żyć to rób potężne wyprawy, trudne fizycznie sporty
  • Odpowiedz
@mielonkazdzika święte słowa. Byłem miesiąc w Polsce. Wlot jest w sierpniu. Strzeliło jak z bicza. Gdzie i kiedy? Nie wiem. Wcześniej Włochy, szybki wypad na dwa Rogoźnie do Mediolanu bo znajomi tam mieszkają. Dwa tygodnie tam a potem tydzień na Sycylii pozwiedzać. Potem uwidziała mi się Barcelona. Trochę przereklamowana ale w sumie miło spędzone dwa tygodnie. Wróciłem do UK i czegoś mi brakowało. Wróciłem do Polski i znajomi namówili mnie na
  • Odpowiedz
@Adameks51: Przylecialem na zakupy do Londynu w 2001 kupic troche muzyki jako byly DJ i producent muzyki elektronicznej. Poweidzilaem sobie ze spruboje zostac na 3 miesiace z tamtejsza wiza,ogarnac troche kasy i zarobic wiecej- miasto mnie pochlonelo i minelo dwadziescia pare lat.
Bylem dwa razy zonaty tutaj,dwa mieszkania, jedno dziecko,milion prac w gastronomi o ktorej nie wiedzialem nic a zostala moja pasja...
Pierwsze 10 lat to byla sielanka,super imprezki,milion znajomych,poznawanie
  • Odpowiedz