Aktywne Wpisy

czerwonykomuch +329
Meta, właściciel Facebooka, Instagrama i WhatsAppa, zwalnia kolejne 8 tys. osób (10% pracowników). Pozostali mają już na swoich komputerach zainstalowane oprogramowanie śledzące każdy ich ruch w celu pozyskania danych do uczenia AI, które ich zastąpi.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
Przychody Mety wzrosły w Q1 2026 o 33% rok do roku, nie łudźcie się więc, że to przez rzekomy odpływ użytkowników.
Wielu wciąż myśli, że z AI to będzie tak, jak było z zastąpieniem konia przez samochód.
źródło: 7cv9xoxyvj2h1_Original
Pobierz
arcxa +256

#rozkminy #uk #zycie #zalesie #przemyslenia
A mam wrazenie ze wczoraj choinke ubieralem
Bo wtedy rzeczywiście czas przyśpiesza
@Seb9910: dopier**ic do pieca tak że sen będzie marzeniem,
Jakaś potężna wyprawa rowerowa przez całą Kubę 5tyg, Saharę z północy na południe w 3 miesiące, tak że mózg będzie stymulowany a ciało wykończone, jak koń podpięty do pługa,
, wtedy czas zwalnia tak 3-4 razy,
Wiem z
@Adameks51: ja w wieku 22 lat przejechałem rowerem w 10 miesięcy całą Amerykę północną, z Kanady do Belize.
W głowie miałem wrażenie jakby to trwało 3-4 lata w porównaniu do życia przed i po,
Chcesz wolniej żyć to rób potężne wyprawy, trudne fizycznie sporty
Bylem dwa razy zonaty tutaj,dwa mieszkania, jedno dziecko,milion prac w gastronomi o ktorej nie wiedzialem nic a zostala moja pasja...
Pierwsze 10 lat to byla sielanka,super imprezki,milion znajomych,poznawanie