Wpis z mikrobloga

@JihadJoe przez to nie mam zaufania do gościa i do tego co mówi. W sumie taki Zawód Inwestor od początku zawsze tylko z XTB i potrafi dużo mądrzej i z większym RiGCzem wypowiadać się w temacie inwestowania.
  • Odpowiedz
@maniek74: Wiesz co chyba w tych takich totalnie nagrywanych pod reklame czegoś to chyba jest coś na zasadzie np. złoto dało tyle i tyle i wez se tu kup z mojego reflinka
  • Odpowiedz
Widać, że ma wiedze ale ja za nim nie przepadam, bo sam nawet w komentarzu pisał że uzbiera okresloną sumę i znika ( ͡° ͜ʖ ͡°) + nie trzyma ciśnienia i wyzywa tam chłopów pod swoimi wpisami/filmami + reklamowanie tego r---------o Freedom24 bo płacą najwiecej to tez lipa
  • Odpowiedz
  • 0
@JihadJoe nie wiem, oglądałem może ze dwa jego filmiki a innych youtuberow gieldowych nie śledzę, ale ze biorą kase za reklamy tacy ludzie, to mnie zbytnio nie dziwi, za frajer by mieli siedzieć i nagrywac takie rzeczy? Za frajer to można sobie głupoty na wykopie pisać :)
  • Odpowiedz
@maniek74 tak na początku każdego odcinka mówi jaki broker go sponsoruje, zwykle niedzielne odcinki sponsoruje Freedom24 (rynek światowy), a poniedziałkowe XTB (rynek polski). Tylko jak ufać gościowi, który bierze hajs od wszystkich konkurujących ze sobą brokerów? Jeden rozumiem, ale wszyscy? O to że youtuberzy giełdowi biorą hajs od jednego brokera raczej nikt nie ma pretensji o ile nie jest to chamska reklama i ci ludzie mówią mądrze w swoich materiałach. Należy
  • Odpowiedz
@maniek74: ok, ale spółka to nie tylko przychody i zysk. Zobowiązania, rezerwy na zobowiązania, informacja dodatkowa do sprawozdania, gdzie jest dużo ważnych rzeczy, które mogą wpływać na wycenę, a przeciętny użytkownik nie zwraca na to uwagi. Nadchodzące zmiany przepisów podatkowych, które dziś nie mają wpływu na wynik finansowy, a w przyszłym roku mogą mieć. Analiza struktury przychodów i zysków jest ważna, ale nie tylko to świadczy o kondycji finansowej spółki.
  • Odpowiedz
  • 1
@galicjanin ale czemu ty chciałbyś ufać jakiemuś analitykowi giełdowemu z internetu? ufać to możesz swoim rodzicom :) radzę ci nie ufać żadnym internetowym hochsztaplerom ze środowiska giełdowego, nawet jeśli niczego nie reklamują
  • Odpowiedz
@JihadJoe to tak jakby jakiś youtuber motoryzacyjny w jednym odcinku reklamował Volkswagena, w drugim Toyotę, w trzecim Peugeota, a w czwartym Forda i w każdym odcinku mówiłby jakie to auto danej marki nie jest zajebiste i człowiek by się zastanawiał, o którym mówi prawdę i czy wobec któregokolwiek w ogóle mówi prawdę.
  • Odpowiedz
  • 1
@karollq jasne, ale większość małp piszących o bańce, nie ma pojęcia jak się poruszać po P&L, Cash Flow czy Bilansie spółki, wiec raczej nie z powodu zobowiązań czy rezerw piszą o balonie bez fundamentów, tylko jak widza, ze coś szybko urosło w krótkim czasie, to dla nich jest to bańka
  • Odpowiedz
@galicjanin: ale chłop ma wiedzę i pisze i mówi ciekawe rzeczy. Warto go obserwować i oglądać, nawet jakby w czwartki sponsorował go szpital w Choroszczy, o co Ci chodzi i co to za p---------e
  • Odpowiedz