Aktywne Wpisy
Czy Polonez Caro/Atu Plus to dobry wybór na pierwsze auto?
Kilka dni temu zdałem prawo jazdy, więc powoli zaczynam rozglądać się za samochodem. Od zawsze podobał mi się Polonez – mam do niego sentyment, szczególnie że w mojej rodzinie był kiedyś model z 1990 roku, który wspominam bardzo dobrze.
Od dłuższego czasu przeglądam ogłoszenia na Allegro, Otomoto i OLX, ale mam pewne wątpliwości. Rodzina i znajomi (z wyjątkiem mojego ojca, który mnie wspiera) odradzają
Kilka dni temu zdałem prawo jazdy, więc powoli zaczynam rozglądać się za samochodem. Od zawsze podobał mi się Polonez – mam do niego sentyment, szczególnie że w mojej rodzinie był kiedyś model z 1990 roku, który wspominam bardzo dobrze.
Od dłuższego czasu przeglądam ogłoszenia na Allegro, Otomoto i OLX, ale mam pewne wątpliwości. Rodzina i znajomi (z wyjątkiem mojego ojca, który mnie wspiera) odradzają
Polonez na pierwsze auto
- Dobry wybów 38.1% (94)
- Lepiej kup coś normalnego 61.9% (153)

mickpl +305
Ten argument przeciwko podatkowi katastralnemu, że "wiele starszych osób ma po kilka mieszkań" jest nie tylko zabawny XD ale też pokazuje kierunek wieloletniej polityki każdych rządów. Zawsze własne pokolenie lub pokolenie swoich rodziców. A co z kolejnym, jaka oferta dla młodych. Jeśli nie kataster to co, przecież to patologia, że na rynku z chronicznym niedoborem mieszkań nie ma obecnie żadnych mechanizmów, aby ludzie nie gromadzili po 12 jako lokaty kapitału.
#nieruchomosci
#nieruchomosci

Gry z serii nowa extra klasyka kosztowały od 20 do 150 zł. Dało się zaoszczędzić, lub czekać.
A dobre czasy się skończyły. Przyszedł steam. Jedno wielkie gufno. Gry uzależnione od platformy, stanowiące zawsze usługę, nigdy kupiony egzemplarz gry nie należy do ciebie jako produkt.
I wtedy przychodzi światło nadziei pod czarną banderą.
Steam zachęca do piractwa i crackowania jak nigdy od 30 lat
#steam #gry #piratujo #piractwo #torrent
źródło: 9991540f06de7268037f
PobierzAle to już przeszłość, narazie nikt mi nie odpowiedział na pytanie: jak miałyby obecnie w 2024 roku wyglądać pudełkowe wydania gier?
Płyty mają bardzo ograniczoną pojemność.
@Rustyyyy: Już dawno mamy płyty BD, które bez problemu osiągają 50GB.
Launchery i beznadziejne premiery to nie jest nowość, po prostu każdy ma internet i wszystko wiesz.
źródło: obraz_2024-11-20_184946053
PobierzGowno prawda. Ostatnim razem gdy zaintalowalem stara gre na windows 7 to caly system mi w------o i trzeba bylo formatowac. Konkretnie Crashday, a na pudelku okazalo sie ze dziala na max xp.
Jak widać - można. To jest tylko zła wola wydawcy.
się na konsole. Dla mnie cyfrowa gra to zwykły śmieć a cały ten rynek gier na PC to jeden wielki scam. Muszę posiadać fizycznie przedmiot żeby się nim w pełni cieszyć.
Ale ogólnie stream wygodny
Głupie porównanie. W GTA V większość gry to dodatki do multi i lokalizacje językowe. Po odjęciu tego repacki zajmują 50gb a na ps3 - platformie na której ta gra miała premierę, została wydana na jednej płycie blue-ray i można było grac odrazu bez pobierania dodatkowych patchy.
Na ps5 teraz masz algorytm kompresji kraken który robi cuda z rozmiarem gier, taka subnautica na
@Jarkendarion: Owszem, ale nadal ma to swoje zalety (i wady).
Po pierwsze nie jesteśmy uzależnieni od fizycznego nośnika - a zdarzyło mi się że posiadana płyta (wcześniej dyskietka) się porysowała, uszkodziła, po prostu przestawała działać.
Steam żyje już na tyle długo, że pewnie już niejeden