Aktywne Wpisy

say-my-name +14
Nie rozumiem po co ładne dziewczyny wgl pchają się do takiego programu jak #rolnikszukazony
Weroniczka jest świetną laską, więc na brak zainteresowania raczej nie może narzekać, a tu zgłasza się do programu bo jej się niby łysy spodobał. No chyba że się na te hektary połasiła albo atencje..
Weroniczka jest świetną laską, więc na brak zainteresowania raczej nie może narzekać, a tu zgłasza się do programu bo jej się niby łysy spodobał. No chyba że się na te hektary połasiła albo atencje..
źródło: Opera Zrzut ekranu_2025-11-23_231720_www.facebook.com
Pobierz
jmuhha +12
Ale to się zapowiada!
Kalmar - tu nic nowego się nie wydarzy, bo już wiemy jaki jest finał tej historii i dobrze dla nich :D Z resztą 1500 l mleka dziennie * 3 zł = 6500 zł dziennie co daje miesiecznie 105 000 zł/miesiecznie z samego mleka, a część pewnie idzie na masło gdzie kostka 8zł/kostka, a gdzie 50 h kolejne + dopłaty więc pewnie za miesiąc 300-400k się zamyka :o. Szanse 90%
Krzyś
Kalmar - tu nic nowego się nie wydarzy, bo już wiemy jaki jest finał tej historii i dobrze dla nich :D Z resztą 1500 l mleka dziennie * 3 zł = 6500 zł dziennie co daje miesiecznie 105 000 zł/miesiecznie z samego mleka, a część pewnie idzie na masło gdzie kostka 8zł/kostka, a gdzie 50 h kolejne + dopłaty więc pewnie za miesiąc 300-400k się zamyka :o. Szanse 90%
Krzyś
źródło: image
Pobierz

#nieruchomosci
Bardzo mnie ta kwestia intryguje, a jakoś nigdzie nie znalazłem jakiegoś super wytłumaczenia/rozwiązania w/w problemu.
@ww00: To, że najemcy się wyprowadzą XD
Ja to bym w ogóle wprowadził jakiś program dotacji na wyburzanie bloków z wielkiej płyty, bo po co to komu potrzebne.
https://www.youtube.com/watch?v=OO3FANjwKHY&ab_channel=Barteky94
Jeśli
@Snowflake_: Żeby na ich miejsce łaskawie Pan deweloper zbudował piękne strzeżone osiedle, maksymalnie dopychając zabudowę, rezygnując z parkingów za jedyne 18 999,00 PLN/m2?
@ww00: a co powstrzymuje ich już teraz przed podniesieniem cen? czyzby takie smieszne zjawisko jak cena graniczna? zawsze smiesza wielcy znawcy ekonomii ktorzy jedyne co to powtarzaja jakies p------y po mentzenie ze podatek przechodzi na kupujacego i nic wiecej na rynku nie zachodzi xD
@ww00: nie da się podnosić cen w nieskończoność, jest coś takiego jak cena graniczna i Ci ludzie się wyprowadza i będą mieszkali u kogoś kto ma tylko jedno dodatkowe mieszkanie i nie płaci tego podatku.
@HINI: W okresie styczeń-sierpień 2021 r. napoje gazowane zdrożały o 36 proc. rok do roku, ich sprzedaż spadła o 20 proc. - podaje Centrum Monitorowania Rynku. Agencja ocenia, że to efekt opłaty cukrowej.
Pomijając już kwestię, że jakoś
1% ze średniej ceny nieruchomości 600k, to 500zł miesięcznie więcej za mieszkanie. Nie ma bata, żeby to nie zostało pchnięte na lokatorów.
Kataster musi być agresywny od samego początku żeby odniósł skutek. W innym wypadku więcej zaszkodzi niż pomoże. A na agresywny kataster wątpię żeby ktokolwiek się zgodził.
Ceny wynajmu wzrosną bez dwóch zdań
@mickpl: Gdzie? Z każdym kolejnym podatkiem to samo p---------e jak tym razem zdarzy się cud i nie będzie przerzucony. Tak samo słyszałem to p---------e przy podatku bankowym i skończyło się na tym, że przez takich kretynów mam droższy kredyt.
źródło: przecietna-marza-kredytu-hipotecznego
Pobierz