Aktywne Wpisy

Letheo +154
Lupus_Management +164
#feels #smierc #zalesie #truestory
Jakbyście się zastanawiali - tyle zostaje po człowieku.
Sąsiad z drugiego piętra wziął z domu krzesło, przyjechał do mnie na korytarz na ósme i wyskoczył przez okno :/
Przez kilka godzin korytarz był ogrodzony taśmą i pilnowała policja. Potem sobie pojechali, zostało tylko krzesło...
Jakbyście się zastanawiali - tyle zostaje po człowieku.
Sąsiad z drugiego piętra wziął z domu krzesło, przyjechał do mnie na korytarz na ósme i wyskoczył przez okno :/
Przez kilka godzin korytarz był ogrodzony taśmą i pilnowała policja. Potem sobie pojechali, zostało tylko krzesło...

źródło: IMG_20250418_145841476_HDR
Pobierz
#nieruchomosci
Bardzo mnie ta kwestia intryguje, a jakoś nigdzie nie znalazłem jakiegoś super wytłumaczenia/rozwiązania w/w problemu.
@ww00: To, że najemcy się wyprowadzą XD
Ja to bym w ogóle wprowadził jakiś program dotacji na wyburzanie bloków z wielkiej płyty, bo po co to komu potrzebne.
https://www.youtube.com/watch?v=OO3FANjwKHY&ab_channel=Barteky94
Jeśli
Ta wielka płyta jeszcze przeżyje to co robią Tera
@Snowflake_: Żeby na ich miejsce łaskawie Pan deweloper zbudował piękne strzeżone osiedle, maksymalnie dopychając zabudowę, rezygnując z parkingów za jedyne 18 999,00 PLN/m2?
@ww00: a co powstrzymuje ich już teraz przed podniesieniem cen? czyzby takie smieszne zjawisko jak cena graniczna? zawsze smiesza wielcy znawcy ekonomii ktorzy jedyne co to powtarzaja jakies p------y po mentzenie ze podatek przechodzi na kupujacego i nic wiecej na rynku nie zachodzi xD
@ww00: nie da się podnosić cen w nieskończoność, jest coś takiego jak cena graniczna i Ci ludzie się wyprowadza i będą mieszkali u kogoś kto ma tylko jedno dodatkowe mieszkanie i nie płaci tego podatku.
@HINI: W okresie styczeń-sierpień 2021 r. napoje gazowane zdrożały o 36 proc. rok do roku, ich sprzedaż spadła o 20 proc. - podaje Centrum Monitorowania Rynku. Agencja ocenia, że to efekt opłaty cukrowej.
Pomijając już kwestię, że jakoś
1% ze średniej ceny nieruchomości 600k, to 500zł miesięcznie więcej za mieszkanie. Nie ma bata, żeby to nie zostało pchnięte na lokatorów.
Kataster musi być agresywny od samego początku żeby odniósł skutek. W innym wypadku więcej zaszkodzi niż pomoże. A na agresywny kataster wątpię żeby ktokolwiek się zgodził.
Ceny wynajmu wzrosną bez dwóch zdań
@mickpl: Gdzie? Z każdym kolejnym podatkiem to samo p---------e jak tym razem zdarzy się cud i nie będzie przerzucony. Tak samo słyszałem to p---------e przy podatku bankowym i skończyło się na tym, że przez takich kretynów mam droższy kredyt.
źródło: przecietna-marza-kredytu-hipotecznego
Pobierz