Wpis z mikrobloga

@rooger: @smierckonfidentom: @r00t: @Plutonowy: wiele mozna powiedziec o kibolach, ale bez nich ten sport osiagnalby dno w takim stanie, jak jest teraz. Ponad rok temu mecze pierwszoligowe w Bydgoszczy byly dopingowane bez przerwy. Moze i poziom nie za wysoki, ale ludzie bardzo w porzadku. To co dzisiaj bylo na narodowym to pod wzgledem kibicowania dno totalne.

Przykro mi, wole wulgaryzmy na stadionach, mocne teksty, meska gre. Jak mialbym ochote na piknik z moim damskim ego, to poszedlbym na mecz siatkowki, gdzie spiker "zacheca do kibicowania" - "rączki Enei w gore, kibicujmy naszym".

Nie jestem kibicem zadnej druzyny, ale majac do wyboru dzisiejsze emocje na stadionie, a te zeszloroczne, to jednak spasuje i wybieram kibolska forme dopingu.

#mecz
  • 9
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@krejdd: Dobra, dobra. To skad wiesz jak w pierwszej lidze wygladaly mecze na Zawiszy, skoro sie nawet nie iteresujesz. Juz tu nie sciemniaj. I oceniasz mecze pod wzgledem emocji nie patrzac na boisko tylko na trybuny? Heh... kibol jak nic.
  • Odpowiedz
@krejdd: Ale nie twierdzę, że kiboli ma w ogóle na stadionach nie być. Dobra oprawa, doping to świetny dodatek do meczu. O właśnie, dodatek, to słowo klucz.

Na stadionie jest miejsce dla wszystkich: dla kibiców, dla januszy, dla dzieci, dla rodzin, nawet dla lewaków.
  • Odpowiedz
  • 0
@r00t: nie mowie, ze sie nie interesuje. Na mecze Zawiszy chodzilem dlatego, ze mieszkalem w Bydgoszczy. Jakbym sie przeprowadzil do Warszawy, to bym chodzil na Legie. Tyle z mojego zainteresowania.

Po prostu lubie agresywna atmosfere meczu. Niekoniecznie to, ze sie kibile n----------a miedzy soba. Inaczej. Kiedy nie jestem na meczu na stadionie, to nie ogladam go w tv ani nie sledze relacji live. W 1 lidze kibicowalen Termalicy i Zawiszy.
  • Odpowiedz
@r00t: Ale Zawisza chyba taką własnością prywatną nie jest bo Osuch chyba jakąś kasę od miasta dostaje.

Co do kibicowania to ja w dupie mam jak ta sytuacja z Osichem się skończy. Obie strony siebie warte ale jednak lepiej ogląda się to z dopingiem. Podoba mi się sytuacja w Niemczech. Jest miejsce dla ultrasów i dla "casuali" i nikt nie robi problemów.
  • Odpowiedz
@krejdd: Byla bardzo fajna atmosfera. Zywe reakcje publicznosci i czasami skandowane 'ZAWISZA ZAWISZA'. 37 tys. widzow robilo niezla wrzawe.
  • Odpowiedz
  • 0
@r00t: tak, tutaj sie zgodze, ze kibole wola swoje koleczko adoracji bardziej niz swoj klub. Nie znam tematu na tyle, zeby sie tutaj wypowiadac w tym temacie, ale swiadczy o nich srednio.

Niemniej widzialem, jak potrafia dopingowac klub w pierwszej lidze - nie wiem czy klub powinien isc na jakakolwiek ugode. Kiedy przypominam sobie medialna afere ze Staruchem - sadze, ze kibole powinni miec profity z tego co robia, bo
  • Odpowiedz
@MrAltairek: No tu tez by pewnie nie bylo problemu, ale bojkotu sie zachcialo i wyzywania wlasciciela - tak wlasciciela. Miasto cos tam rzuca "na promocje miasta", ale wlascicielem jest Radoslaw Osuch. Wlasnosc prywatna.
  • Odpowiedz
@krejdd: No a oni chca miec w zarzadzie kogos. Miec pod kontrola i wpychac nos w nieswoje sprawy. Kibice sa od kibicowania. A tu masz typowy przyklad walki o wplywy kosztem dopingowania. Szantaz zwykly. Osuch glupi nie jest i sobie nie daje wejsc na glowe. To jedyny w Polsce przyklad gdzie sie wlasciciel nie ugina dyktatowi kibolstwa. Trzymam kciuki.

A mecze sie dobrze tez oglada jak jest pelny stadion i
  • Odpowiedz