Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
#boks
Mircy,
Wstyd przyznać ale pomimo trenowania przez 6 lat boksu, w ogóle nie nauczyłem się bić.
Wzrost - 193 cm
Waga - 95 kg

Ćwiczyłem z częstotliwością 3-5 razy w tygodniu.
Różni trenerzy, każdy w końcu mówił mi że tego nie widzi.
Żaden cios jaki zadaje na sparingach, nie dochodzi do przeciwnika.
Przez te 6 lat, może 20 razy musnąłem kogokolwiek w twarz, sam zbierając ciężkie smary.
Prawko zdałem w wieku 18 lat za pierwszym razem.
Nigdy wcześniej ani później nie zauważyłem problemów z „ruchowymi” aktywnościami.
Każdy trener i sporo wspolteenujafych mówili, że nie wiedzą co jest nie tak ale nie widzieli tak beznadziejnego przypadku.
Czy ktoś może miał podobnie?

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: razzor91

• 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@mirko_anonim: Ciężko coś konstruktywnego napisać. No offence, bo nie chcę Cię w żaden sposób obrazić, ale może po prostu jesteś tzw. "ciepłymi kluchami"? Nie masz tej iskry bożej i zacięcia do bitki. Nie wiem, ciężko mi cokolwiek więcej powiedzieć, bo aż ciężko uwierzyć, że pomimo takiego stażu, nie byłeś w stanie nawet jednego czystego ciosu zadać. Może na sparingach się blokowałeś i biłeś chaotycznie? Chociaż nawet gdyby, to po dostaniu
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: chlopaku, 90procent trenujacych sztuki walki to leszcze. Obserwuje od lat sparingi i praktycznie nikt nie umie sie bic. Psychika, psychika i jeszcze raz psychika. To nie jest sport dla ludzi, ktorzy boja sie przyjac na ryj i kogos skrzywdzic. Idz na rugby(to bez ochraniaczy), zajebisty meski sport, moze sie wzmocnisz
  • Odpowiedz
Przez te 6 lat, może 20 razy musnąłem kogokolwiek w twarz, sam zbierając ciężkie smary.

@mirko_anonim: Ty trenujesz z ekipą Usyka? Bo jeśli tak to nie dziwi mnie to, że przez 6 lat tylko 20 ciosów doszło celu. Sorry, ale dla mnie to brzmi niewiarygodnie, prawie jak troll, nie da się po 6 latach treningów 3-5 razy w tygodniu zbierać cięgi od każdego. Tak naprawdę to brakuje tutaj podstawowych, bazowych
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
genialny-społecznik-79: @pikejzor

cytowany tekst

Grupa zawodnicza czy początkująca? Jeśli początkująca to ten Twój wpis nie do wiary jest, bo podczas sparingów każdą rundę raczej robi się z kimś innym, a do wymiany w parach dochodzi po gongu, więc bierzesz pierwszego wolnego z boku. Parę razy zdarzyło się sparować z kimś co jest nowy na sali, wtedy wiadomo, że robimy na tyle żeby nie zrobić "świeżakowi" krzywdy, ale to przecież czuć, że
  • Odpowiedz
via mirko.proBOT
  • 0
skrupulatny-fanatyk-57: @Makavlani
Czasem po paru tygodniach, czasem po dwóch miesiacach.
Potem te zielonki przechodzą na grupę zawodniczą, a ci z poprzednich szkół nawet wygrywają walki na zawodach

Nie z trenerami jest problem. Wyszkolili trochę zawodników.
Jeden z nich kiedyś mi powiedział że skoro niczego nie nauczyłem się przez dwa lata u niego, to mam nie przychodzić. Powiedział że nie ma pojęcia o co chodzi ale nie wierzy że kiedykolwiek
  • Odpowiedz