Wpis z mikrobloga

Eh #windows to jest jakiś sytem dla podludzi, to nie tyle że jest niestabilny bo wali błędami na potęgę (kiedyś pytałem o bsod na forum microsoft i zapytałem o błędy krytyczne w dzienniku zdarznień systemu, to mi jakiś "ekspert microsoft" odpisał, że te błędy w systemie windows to jest normalna sprawa, tak ma być :D), on jest też niestabilny bo sam z siebie się wyłączy gdy ma aktualizację :D Zostawisz go na chwilę i jeb restart i aktualizacja :D Po tym nawet się nie włączy normalnie i nie przywróci wszystkiego ja np. macos. Zresztą macosa nie wyłączałem już chyba od roku albo lepiej, linuxy tak samo, a Windows po 2 dniach lekkiej pracy i z odpalonym dockerem muli jakby miał umierać :D

Druga sprawa to jaki on jest ograniczony, na linuxie i macos możesz zrobić dosłownie wszystko, nic Cię nie ogranicza, a Windows to jak dla takich małych dzieci, nic nie rób bo jeszcze się popsuje, więc najlepiej ograniczyć użytkownika :D

Ten system nadaje się tylko i wyłącznie do odpalenia na nim gierki raz na jakiś czas, ale tutaj trzeba przyznać mu zasłużone pierwsze miejsce, do gier jest póki co zdecydowanie najlepszy, oczywiście dla #pcmasterrace bo fani #xbox czy #playstation mogą mieć inne zdanie.

#zalesie #systemyoperacyjne #macos #microsoft #apple #linux #komputery #heheszki #gownoburza
  • 22
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop
  • 0
jako użytkownik macOS stwierdzam, że pierdzielisz mocno

@vulcanitu: nie każdy użytkownik systemu musi go dobrze znać, ja z systemami z rodzin unix, linux i windows nigdy nie miałem problemów, bo za gówniarza już interesowałem się ogólno pojętą informatyką, w tym systemami operacyjnymi, dlatego na unixie jestem w stanie dużo zrobić, a że macos jest z rodziny unix, to i on nie ma przede mną tajemnic. Windowsy też ogarniam, ale w
  • Odpowiedz