Wpis z mikrobloga

@cr_7

Poźniej przychodzi ta bessa i znikają z tagu.

Każdy zdrowy na umyśle szybko zniknie z tagu, to nie jest żadne źródło informacji, nawet nie nadaje się do sprawdzenia sentymentu. Wszedłem tu po raz pierwszy od dwóch lat w ostatnim miesiącu.
W czasie bessy robi się inne rzeczy, głównie samorozwój, życie osobiste, ew. zwiększa zarobki w regularnej pracy i dokupuje, myślę, że wystarczy 1 cykl by na to
  • Odpowiedz
@mlodir: Uwielbiam takie myślenie. Nie jeden ma problem by przez rok chodzenia do pracy taką kwotę odłożyć. A tu przychodzi gość i gardzi 20k. Tak to jest jak ma się znikome pojęcie o inwestowaniu i stopach zwrotu. Gość wyciągnął tyle co nie jeden z inwestycji w mieszkanie przez pół roku tylko jakim kapitałem to rozegrał.

@widmo82 brawo 🙌
  • Odpowiedz
@Hans_Helmutsson: obowiązek jest jak wymieniasz na waluty fiat (PLN, USD, euro, etc). Jeżeli zmieniasz token na token to wiadomo, że nie ma. Po to zostały stworzone stable coiny. Podjeżdża na górę, zmiana na stable np. usdc, spada to zamieniasz na btc, rośnie to zmieniasz na stable i tak w kółko.

Ryzyko jest takie że usdt lub usdc padnie ale jest ono lekko większe niż to że padnie btc.

Drugie ryzyko jest
  • Odpowiedz
@Hans_Helmutsson: warto wiedzieć jak ten obszar wygląda bo to nie jest już jakieś podziemie tylko coś co podaje się codziennie na głównych paskach informacyjnych na świecie.

Obrót USDT tylko z 1 dnia wczoraj to 107 759 649 508 USD a więc 440,097,305,208 PLN a więc poważna sprawa.

Przeliczając na betonowe złoto tj mieszkanie o wartości 800k to tak jakby 550k mieszkań zmieniało właściciela codziennie gdzie na OLX DATA (https://olxdata.azurewebsites.net/wszystkie/mieszkania)
  • Odpowiedz