Aktywne Wpisy

pciem +168
Mój sąsiad daje lekcje p----------o puzonu od 9 do 18. Codziennie. Jestem na skraju załamania.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.
Mirki, ja już nie daję rady. Nie wiem, komu podpadłem w poprzednim życiu, ale chyba komuś bardzo, bo teraz odpokutowuję w dźwiękowym piekle. Studiuję chemię, mam sesję, próbuję wbić do łba jakieś chore mechanizmy reakcji, a co robi mój sąsiad? Prowadzi puzonowe tortury w trybie full-time.
Od 10 do 18. A czasem już od 9, jak się dobrze rozpędzi.

KapitanTorpedal +54

https://x.com/wolski_jaros/status/1856621596355547449
Kometarz z tt
„ manewr kobry, znany również jako Kobra Pugaczowa, to zaawansowany manewr powietrzny, w którym samolot szybko podnosi się do bardzo wysokiego kąta natarcia (prawie pionowego), zanim wyrównuje się i wznawia swój pierwotny tor lotu. Manewr jest zwykle wykonywany przez samoloty myśliwskie i wymaga od pilota wysokiego stopnia umiejętności i precyzji.
1. Przygotowanie i prędkość: Zwykle lotnik rozpoczyna się ze stosunkowo niską prędkością (około 350-450 km/h lub 217-280 mph),