Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
od jakiegoś czasu chciałem zmienić pracę, miałem już parę rozmów rekrutacyjnych
i teraz trafiłem na jakiś totalny januszsoft (firma < 5 devów)
chyba, że to mi się już w dupie p------o XD

rozmowa stacjonarnie (całe szczęście, że w moim mieście) + wcześniej z 1h rozmów z HR i zadanie do zrobienia;
a na rozmowie dają mi laptopa i okazuje się, że mam jeszcze zrobić jakieś zadanie
przy czym nie miałem dostępu internetu, czyli w razie czego nie mogłem nic sprawdzić w dokumentacji,
dodatkowo żadnego IDE gdzie miałbym jakieś podpowiedzi

na wcześniejszych rozmowach nawet jak miałem live coding to w razie czego można było sprawdzać w dokumentacji, a tutaj dostałem odpowiedź, że szukają kogoś kto wszystko z głowy napisze

jedyne gdzie spotkałem się wcześniej z takim podejściem to na studniach gdzie egzamin to było pisanie kodu na kartce XD

no i póki nie muszę koniecznie znaleźć nowej, to chyba trzeba odpuścić szukanie, bo te rekrutacje to tylko w-------ą człowieka - dostaje takie coś albo jak rozmowa pójdzie ok to potem okazuje się, że nie chcą dać takich pieniędzy na jakie się początkowo zgodzili

#programista15k #pracait

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero

• 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@lormont: W IT masz coś takiego że rynek jest bardzo wrażliwy na czynniki zewnętrze nowe technologie, wojny, epidemie, wachania kursów walut. Mógłbym dalej wymieniać. Zawód lekarza jest stabilny na takie rzeczy.
  • Odpowiedz