✨️ Obserwuj #mirkoanonim od jakiegoś czasu chciałem zmienić pracę, miałem już parę rozmów rekrutacyjnych i teraz trafiłem na jakiś totalny januszsoft (firma < 5 devów) chyba, że to mi się już w dupie p------o XD
rozmowa stacjonarnie (całe szczęście, że w moim mieście) + wcześniej z 1h rozmów z HR i zadanie do zrobienia; a na rozmowie dają mi laptopa i okazuje się, że mam jeszcze zrobić jakieś zadanie przy czym nie miałem dostępu internetu, czyli w razie czego nie mogłem nic sprawdzić w dokumentacji, dodatkowo żadnego IDE gdzie miałbym jakieś podpowiedzi
na wcześniejszych rozmowach nawet jak miałem live coding to w razie czego można było sprawdzać w dokumentacji, a tutaj dostałem odpowiedź, że szukają kogoś kto wszystko z głowy napisze
jedyne gdzie spotkałem się wcześniej z takim podejściem to na studniach gdzie egzamin to było pisanie kodu na kartce XD
no i póki nie muszę koniecznie znaleźć nowej, to chyba trzeba odpuścić szukanie, bo te rekrutacje to tylko w-------ą człowieka - dostaje takie coś albo jak rozmowa pójdzie ok to potem okazuje się, że nie chcą dać takich pieniędzy na jakie się początkowo zgodzili
@mirko_anonim: Witamy w dzisiejszym it. Sam zmieniałem robotę i to co się odjebywało na rozmowach rekrutacyjnych to nazwać to cyrk na kółkach to mało :D
@mirko_anonim: Tymczasem #lekarz100k po prostu wyraża chęć pracy w danej placówce, wszyscy go całują po rękach i następnego dnia przyjmuję pacjentów za 250zł za 15-minutoeą wizytę
@BlackpillMonster: I to wszystko z pieniędzy podatników, źródełka które nigdy nie wyschnie w przeciwieństwie do wolnego rynku który może cię pozbawić pracy w dowolnym momencie.
@lormont: W IT masz coś takiego że rynek jest bardzo wrażliwy na czynniki zewnętrze nowe technologie, wojny, epidemie, wachania kursów walut. Mógłbym dalej wymieniać. Zawód lekarza jest stabilny na takie rzeczy.
od jakiegoś czasu chciałem zmienić pracę, miałem już parę rozmów rekrutacyjnych
i teraz trafiłem na jakiś totalny januszsoft (firma < 5 devów)
chyba, że to mi się już w dupie p------o XD
rozmowa stacjonarnie (całe szczęście, że w moim mieście) + wcześniej z 1h rozmów z HR i zadanie do zrobienia;
a na rozmowie dają mi laptopa i okazuje się, że mam jeszcze zrobić jakieś zadanie
przy czym nie miałem dostępu internetu, czyli w razie czego nie mogłem nic sprawdzić w dokumentacji,
dodatkowo żadnego IDE gdzie miałbym jakieś podpowiedzi
na wcześniejszych rozmowach nawet jak miałem live coding to w razie czego można było sprawdzać w dokumentacji, a tutaj dostałem odpowiedź, że szukają kogoś kto wszystko z głowy napisze
jedyne gdzie spotkałem się wcześniej z takim podejściem to na studniach gdzie egzamin to było pisanie kodu na kartce XD
no i póki nie muszę koniecznie znaleźć nowej, to chyba trzeba odpuścić szukanie, bo te rekrutacje to tylko w-------ą człowieka - dostaje takie coś albo jak rozmowa pójdzie ok to potem okazuje się, że nie chcą dać takich pieniędzy na jakie się początkowo zgodzili
#programista15k #pracait
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
To tak jak z IT