Wpis z mikrobloga

Mirki, zmywarka zdechła. Wodę wypuszcza, wodę pobiera ale nic dalej. Z racji braku czasu tylko sobie rozkręciłem co trzeba, mój typ to pompa myjąca wiadomo. Po pobraniu wody co jakiś czas zmywarka sobie "cyknie" na filmie widać iż to "cyknięcie" to iskra na grzałce obok pompy. Jakieś typy? Wymieniać grzałkę + pompe razem? Na foto grzałka + pompa i zaznaczone miejsce iskry
#kiciochpyta #agd #zmywarka #majsterkowanie
MrGriffin - Mirki, zmywarka zdechła. Wodę wypuszcza, wodę pobiera ale nic dalej. Z ra...

źródło: temp_file4799197775112996662

Pobierz
MrGriffin - Mirki, zmywarka zdechła. Wodę wypuszcza, wodę pobiera ale nic dalej. Z ra...
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@MrManiacTeam jesteś w stanie mnie nakierować? AGD to nie mój konik jednak xD W sumie teraz jeszcze kojarzę że różowa mówiła że w pewnym momencie zaczęło śmierdzieć "spalonymi przewodami"
  • Odpowiedz
@MrGriffin: Poszperałem na szybko:
Zmywarka ma pompę odpływową która jak widać działa, natomiast pompa myjąca z grzałką zdechła a jak zdechła to nic nie ruszy i nie będzie myło. Można wymienić grzałkę, samą pompę, lub komplet i ruszy.
Osobiście wymieniłbym komplet.
Tu link do grzałki: https://north.pl/karta/grzalka-pompy-myjacej-do-zmywarki-do-indesit-die-2b19-a,J95-PT-C2MD-8R2.html, do pompy masz powyżej. Złożyć do kupy i kolejne 3 lata pośmiga.
Nie zapomnij skonsultować się ze sprzedawcą podając numery części.
  • Odpowiedz