Aktywne Wpisy

Lenalee +52
Smutno mi ;-;
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
Czaiłam się przez dwa dni i zrobiłam kilka podejść żeby ukraść czaszkę panu gawronowi (rip [*]) bo ciągle ktoś kręcił się w pobliżu, więc trochę wstyd było grzebać przy truchle. W końcu udało mi się ją zabrać, mimo że i tak jakiś dziadek z pieskiem widział co robię (no ale już było za późno żeby uciec z miejsca zbrodni)
Przeniosłam ją ponad kilometr żeby położyć obok mrowiska. Mrówki od razu
źródło: DSC00036
Pobierz
stam +134
#mecz proszę, niech ktoś światły mi wyjaśni, bo może ja się k---a nie znam, dlaczego za rękę Realu sędzia nie podyktował karnego, a anulował gola barcy po zagraniu ręką zawodnika, skoro w obu przypadkach ręka nie była celowym zagraniem, ale jednak poszerzyła obwód ciała?? To jest to drukowanie meczu czy tylko moja nieznajomość przepisow? XD

![15 rocznica śmierci Admirała Gwiezdnej Floty [*]](https://wykop.pl/cdn/c3397993/9a457db25c1248b179cf835ebf43128f43fb9f4b8b042dc59796fc1493f3fb24,q80.jpg)
version = version_utils.get_cluster_version(numeric=True)if not ("master" in version or version >= '6.7.1'):
czy wg. logiki pythona "6.10" >= "6.7.1"?
#programowanie #python
version = versionutils.getclusterversion(numeric=True)
if not ("master" in version or parseversion(version) >= parse_version('6.7.1')):
In [2]: "6.7" > "6.10"Out[2]: True
@bachus: skrypt się nie wykonuje, bo ktoś błędnie zapisał sprawdzanie wersji. Tak samo "10.0" nie spełniłoby warunku >= "6.7.1"
Porównując dwa ciągi tekstowe operatorami <, >, =, porównywane są wartości ASCII poszczególnych znaków. Przykładowo, w Twoim przypadku porównując "6.10" i "6.7.1":
6 == 6
"." == "."
1
@bachus: Świetny pomysł. Do momentu przeniesienia na produkcję, gdzie będzie np. wersja 6.7.0. :-))
Ale co tam, niech ktoś inny się męczy.
Pamiętaj, żeby nigdy, przenigdy nie zostawiać w gicie śladu po sobie jak dodasz taki kod.
Dam ci jeszcze jedną radę: nie baw się w rządną obsługę wyjątków, tu masz przykład dobrych