Aktywne Wpisy

kamil-tumuletz +322
„Polish jokes” to gotowy tytuł na dokument o tym, jak w Polsce przez trzy dekady wbijano ludziom do głowy, że trzeba się „cieszyć z roboty za grosze, bo inaczej gospodarka padnie”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
To jest groteskowy paradoks:
– państwo dogania Zachód wskaźnikami PKB,
– młodzi masowo emigrują, bo tutaj nie da się żyć za pensję,
– a w dyskusjach o podwyżce minimalnej wciąż dominuje retoryka januszexu: „jak podniesiecie, to ja zamknę firmę, bo się nie opłaca”.
źródło: Zdjęcie z biblioteki
Pobierz
rales +1379
ZAPLUSUJ TEN WPIS, A ZAWOŁAM CIĘ ZA 7 LAT
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
Tak aktualnie prezentuje się najdroższa 11. (wg transfermarkt) zawodników mających nie więcej niż 18 lat.
Zobaczymy za 7 lat, gdy chłopaki będą mieli po 25 lat, ilu zrobiło wielką karierę, z ilu wyrosły Bojany, a ilu przepadło w zawodowym futbolu.
Trochę
źródło: Screenshot(16)
Pobierz

Wystarczy zrobić jedną rzecz, OSTROŻNIE
Wystarczy przywrócić mieszkaniom funkcje mieszkalną z inwestycyjnej. [OSTROŻNIE, MOŻLIWE SPADKI CEN MIESZKAŃ]
#nieruchomosci
Ale zdajesz sobie sprawę że w mieszkaniach inwestycyjnych mieszkają ludzie?
Dzięki temu że ktoś zainwestował swój kapitał, ktoś drugi bez kapitału, ma dach nad głową.
@revente: albo nie mieszkają bo stoją puste,
dzięki temu, że ktoś z kapitałem kupił mieszkanie albo 100 mieszkań, ludzie bez kapitału nigdy na nie nie oszczędzą bo ceny z----------ą na spekulacji szybciej niż ich oszczędności, a płacą za wynajem tego mieszkania tyle ile by płacili raty za hipotekę.
Tu nie ma miejsca na dyskusje, inwestycje w budownictwo mieszkaniowe powinno być
Nie ma czegoś takiego w polsce. To legenda miejska wykopu. Nikt nie będzie tracił kilkudziesięciu tysięcy rocznie. Szczególnie jak ma dużo mieszkań i nawet jak gdzieś będzie miał remont to z łatwością zarobi na niego wynajmując pozostałe.
Był mit że jakieś fundusze
@revente: na przeciwko mojego mieszkania z 2018 jest puste mieszkanie, nie wykonczone.
Gdyby nie mieszkania na wynajem zdolna i pracowita młodzież ze wsi nie miałaby szans z dzieciakami urodzonymi w miastach.
Stoją puste.
@revente: przez to, że jakiś "inwestor" albo inny tfu flipper musiał wkładać ten kapitał zamiast, jak prawdziwy inwestor, na giełdzie inwestycyjnej, w akcje, obligacje, ETF itd. to wkłada w mieszkania (które są stworzone do mieszkania, a nie do inwestowania. Do inwestowania stworzona jest np. giełda papierów wartościowych), to młody człowiek, który chce mieć po prostu kawałek swojego mieszkania 2 pokoje
Komentarz usunięty przez autora Wpisu