Wczoraj podczas wyprzedzania w mieście mój samochód z przelotowym wydechem, narobił sporo hałasu. Niestety kobieta, którą mijałem, najprawdopodobniej się przestraszyła i straciła kontrolę nad pojazdem, uderzając w barierki. Widząc to, zatrzymałem się, żeby sprawdzić, czy wszystko u niej w porządku, ale od razu zaczęła krzyczeć i grozić, że wezwie policję. Ponieważ nic złego nie zrobiłem i mam nagranie z kamery przód-tył, postanowiłem nie wdawać się w kłótnie i odjechałem.
W domu sprawdziłem nagranie i spokojnie zmieściłby się między nami jeszcze tir, więc nie ma mowy, żebym zajechał jej drogę. Z ciekawości zmierzyłem też głośność mojego wydechu i na otwartych klapach osiąga 117 dB.
@Gieraryhir: Z drugiej strony jeśli bronisz tej babki to ja sobie wyobrażam ciebie jako nieudacznika, który stanowi zagrozenie na drodze skoro byle hałas cię przestrasza i mozesz wypadek spowodować xD
Głośny i ogłuszający wydech to jest przy ponad 120dB
@mirko_anonim: Jak wracasz na pas po wyprzedzaniu to musisz zostawić autu z tyłu miejsce na tyle by nie musiał hamować, jeśli doszło do wymuszenia no to może grozić
@maad: ale tutaj chyba chodzi o to, że on wyprzedzał na drodze z wieloma pasami ruchu i mijając kobitke ona się wystraszyła i odbiła kierownicę w (domyślam się) prawo instynktownie i przywaliła w barierki, co powinno budzić pytanie - czy powinna prowadzić auto :P
@pearl0: Z połowa polaków nie odróżnia wymijania, omijania i wyprzedzania od siebie także wszystko jest możliwe, a wyjazdy przed maskę po wyprzedzaniu to chleb powszedni na krajówkach ekspresówkach i autostradach. Wątpie że ktoś uciekł ze swojego pasa z powodu hałasu, jeśli tak było no to cóż.. masz rację ( ͡°͜ʖ͡°)
#motoryzacja #samochody #prawo
Wczoraj podczas wyprzedzania w mieście mój samochód z przelotowym wydechem, narobił sporo hałasu. Niestety kobieta, którą mijałem, najprawdopodobniej się przestraszyła i straciła kontrolę nad pojazdem, uderzając w barierki.
Widząc to, zatrzymałem się, żeby sprawdzić, czy wszystko u niej w porządku, ale od razu zaczęła krzyczeć i grozić, że wezwie policję. Ponieważ nic złego nie zrobiłem i mam nagranie z kamery przód-tył, postanowiłem nie wdawać się w kłótnie i odjechałem.
W domu sprawdziłem nagranie i spokojnie zmieściłby się między nami jeszcze tir, więc nie ma mowy, żebym zajechał jej drogę. Z ciekawości zmierzyłem też głośność mojego wydechu i na otwartych klapach osiąga 117 dB.
Czy coś mi za ten "wypadek" może grozić?
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Nighthuntero
najwyżej dostaniesz mandat na hałas
Głośny i ogłuszający wydech to jest przy ponad 120dB
@mirko_anonim: Jak wracasz na pas po wyprzedzaniu to musisz zostawić autu z tyłu miejsce na tyle by nie musiał hamować, jeśli doszło do wymuszenia no to może grozić
@pearl0: Z połowa polaków nie odróżnia wymijania, omijania i wyprzedzania od siebie także wszystko jest możliwe, a wyjazdy przed maskę po wyprzedzaniu to chleb powszedni na krajówkach ekspresówkach i autostradach. Wątpie że ktoś uciekł ze swojego pasa z powodu hałasu, jeśli tak było no to cóż.. masz rację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Zaakceptował: Nighthuntero