Wpis z mikrobloga

Mirki powiem wam, że mam już dość… Pójście w IT to był chyba największy błąd mojego życia, mogłem pójść na lekarski, prawniczy, nawet do zawodówy, ale posłuchałem tych bęcwałów internetowych i teraz z---------m w tym scrumie, robie nadgodziny, management ciśnie żeby obniżać estymacje, jeszcze w ostatnim kwartale zwolnili 25% działu i teraz wszyscy mają srakę żeby nie polecieć, to z----------ą jak p------i i commity walą w weekend xD Jeszcze podobno obniżki wynagrodzeń mają pójść od przyszłego roku, idź pan w c--j…
#programista15k #programowanie #pracait #pracbaza
  • 33
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 42
@umcumcumcbejbe: Takie wpisy są dobre przede wszystkim dla ludzi oszukanych przez sprzedawców marzeń którzy naganiają do IT obiecując złote góry. Po prostu oszczędzamy czas i pieniądze ludzi którzy mogli by takim oszustom uwierzyć. To żadna propaganda, tylko sprzedawca kursów mógłby coś takiego powiedzieć.
  • Odpowiedz
@umcumcumcbejbe: @Marian_Kvtasiewicz To chyba od większości znajomych słyszę, że jest dużo gorzej. Skończyły się owocowe czwartki i pizza day. O awanse też trudniej. Dawno temu trzeba było naprawdę dużo robić aby wejść do branży. Potem było eldorado, gdzie midem można było zostać w rok, po bootcampie. Teraz jest gorzej, ale chyba jeszcze nie aż tak źle jak np: 15 lat temu - teraz łatwiej pracować zdalnie dla firm z
  • Odpowiedz