Aktywne Wpisy

opinel +291
Chyba żadnym kaprysem motoryzacji nie jestem w stanie tak mocno gardzić jak suwami. Już nawet wolę pierdzące wydechy.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
Te auta nie mają sensu. Mają mniej miejsca niż kombiaki, gorzej się nimi parkuje, przez wysoki środek ciężkości prowadzenie jest słabe, a co najważniejsze - STANOWIĄ ZAGROŻENIE DLA POSTRONNYCH.
Ludzie którzy to tę kupę marnotrawstwa zasobów można podzielić na kilka grup
-Upośledzeni ruchowo w stopniu lekkim - łatwiej im się wsiada.
źródło: GQNyojJaMAAJTBa
Pobierz
obiadokolacja chłopska
źródło: temp_file628766008230610877
Pobierz

Mam konto i kartę w polskim banku (ING jeśli to ma znaczenie). Zwykłe konto, bez udziwnień + karta VISA. Z tego co rozmawiałem z konsultantką z banku to nie mogę płacić tą karta i muszę założyć kolejne konto - walutowe z kartą MC. Problem w tym, że opłata za kartę to 10zł/msc a ja jadę tylko na tydzień i nie wiem kiedy będę kolejny raz za granicą, więc płacenie za kartę z której nie będę korzystał to bezsensu.
Czy jest jakiś inny sposób? Tak, zabieram ze sobą EUR w gotówce, ale nie wiem ile będę potrzebował na miejscu a branie ze sobą kilku tysięcy EUR "bo może akurat się przyda" to bezsensu.
#pieniadze #kontobankowe #ing #banki
Bank blokuje kwotę w euro po aktualnym kursie, a po kilku dniach rozlicza według ostatecznego kursu. A przynajmniej tak działa to w Millennium.
Nie potrzebujesz do tego żadnego konta walutowego
Załóż sobie Revoluta. Karta jest wielowalutowa. Konto złotówkowe doładujesz sobie dowolną kwotą sb przelew albo po prostu płacąc swoją kartą z ING.
W apce możesz złotówki wymienić na euro czy inną walutę kiedy chcesz - w weekendy jest tylko gorszy kurs bo nie ma wymiany na żywo.
Darmowy (za wydanie i wysyłkę fizycznej karty tylko jest opłata chyba 25zł), możesz bez opłat wybrać do równowartości 800 zł miesięcznie z bankomatu
Możesz też w Moim ING założyć konto walutowe euro i do niego podłączyć swoją kartę Visa. Jeżeli na koncie walutowym będziesz