Wpis z mikrobloga

Wymyśliłem sobie projekt biurka na potrzeby home office - 2 osobowe. Aktualnie pracujemy obok siebie na dwóch kompletnie różnych biurkach (inne wymiary etc).
Myślę, że takie biurko dla stolarza to chyba prosta sprawa?
Jak myślicie ile stolarz może zawołać za takie biurko na wymiar?
Zmienilibyście coś w tym projekcie?
Jaki materiał na blat najlepiej wybrać?

#remontujzwykopem
#stolarstwo
#meble
#projektowanie
#kiciochpyta
MeksykEuropy - Wymyśliłem sobie projekt biurka na potrzeby home office - 2 osobowe. A...

źródło: Zdjęcie z biblioteki

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@MeksykEuropy: Hmm, a to musisz do stolarza koniecznie uderzac? Poszukaj komody , kup dwie. Zamow sobie blat na wymiar i po prostu go na nim poloz. Jesli to ma byc biale to jaka to roznica z czego ma byc? No chyba ze chcesz jakies ladne drewno.
  • Odpowiedz
@MeksykEuropy: Jeśli myślisz o kupnie blatu kuchennego to zwróć uwagę na głębokość, standardem jest 600 mam, czy to co starczy na biurko. 2 rzecz- te kuchenne blaty mają 1 warstwę laminowana, jakiś ładny dekor, a od spodu jest "tektura". Żeby mieć ładne 2 strony to trzeba by 2 x płytę meblowa skleić. Ktoś wyżej wspomniał o podporze po środku, co tej jest dobrym pomysłem
  • Odpowiedz
Zmienilibyście coś w tym projekcie?

@MeksykEuropy: Projekt wygląda estetycznie, ale jest mało ergonomiczny. Lepszym rozwiązaniem byłyby 2 biurka "siedź" z regulacją wysokości lub 2 biurka "siedź-stój" - takie rozwiązania pozwolą na dopasowanie wysokości do wzrostu każdego z użytkowników, co przełoży się na mniejsze zmęczenie i większy komfort pracy.
  • Odpowiedz
@armt
Nie wiem jak można się skupić się na pracy stojąc. Dla mnie w trakcie pracy istnieje tylko pozycja siedząca, jak potrzebuję wstać to znaczy że potrzebuje się przejść.
Musiałbym znaleźć 2 biurka po 130cm szerokości i pozostałe parametry jak w poście. Nie ma szans na znalezienie niczego ciekawego, a żeby jeszcze szuflady były..
  • Odpowiedz
Nie wiem jak można się skupić się na pracy stojąc. Dla mnie w trakcie pracy istnieje tylko pozycja siedząca, jak potrzebuję wstać to znaczy że potrzebuje się przejść.

@MeksykEuropy: To zależy ile siedzisz na dzień i co ile możesz sobie zrobić przerwę. Jeżeli np. możesz co 45 minut wstać i się przejść przez 15 minut, to rzeczywiście biurko "siedź-stój" jest Ci zbędne.
Pozostaje sprawa ergonomii, zakładam że wzrost i proporcje ciała
  • Odpowiedz