Wpis z mikrobloga

Daily reminder:

Polska jest JEDYNYM KRAJEM UE, który nie zrównał wieku emerytalnego lub nie planuje jego zrównania w nadchodzących latach.

Będę Wam o tym przypominał codziennie do zrównania wieku emerytalnego kobiet i mężczyzn, mojego przejścia na emeryturę lub aż mi się znudzi.

6/∞

#codziennaemerytalnadyskryminacja #dyskryminacjamezczyzn #emerytura #polska
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Shatter: dlatego należy rozliczyć pis i sprowadzić do poziomu 5%

Tylko rząd z ogromnym poparciem społecznym ma szansę na realizację reform.
  • Odpowiedz
@dqdq1 naprawdę nie wiem, o co ci chodzi w temacie "wstydu", nie wiem, czy chce wiedzieć, ale ok.
Oczywiście, że trzeba pis rozliczyć. Obecny rząd niestety w wielu przypadkach kontynuuje politykę pisu, więc to niestety nic nie zmieni. Wiek emerytalny dalej dyskryminuje, 800+ istnieje, no proszę cię.
  • Odpowiedz
@Shatter: chodzi o to czy napiszesz na kogo głosowałeś. Państwo uniwersalne kojarzy mi się jedynie z Ottonem iii i sylwestrem ii, nie wiem jak obecnie jakaś partia polityczna ma podobne poglądy ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@dqdq1 ja nie mówiłem nic o państwie uniwersalnym i nie, nie napiszę na kogo głosowałem, bo wtedy odwrócisz kota ogonem. W zasadzie chyba żadna partia nie zapowiedziała wyrównania wieku emerytalnego, więc w tej dyskusji to nawet nie jest argument. Ja rozmawiam o twojej postawie "rozumiem, że robią inaczej, niż bym chciał, ale inaczej stracą władze".
  • Odpowiedz
no spoko, pis już nie rządzi

czy ten pis nadal rządzi?

@dqdq1: PiS już od roku nie rządzi

@Shatter: @Kupamilosci: @TurboDynamo: ilu mędrców się zebrało, wiecie kto nie rządzi, brawo dla was. Na pewno jakakolwiek partia będzie popełniać s---------o polityczne. Polacy nie chcą rozsądku, to nie mają, jak wróci rozum do głowy to będzie reforma
  • Odpowiedz
@Shatter: i żadna nie zapowie w najbliższym czasie.

Żeby zrobić taką reformę skutecznie, bez prowizorki, rząd który by się tego podjął musiałby mieć ogromne poparcie społeczne. Wątpię żeby jedna partia była w stanie to zrobić, plus przychylny prezydent. I to musiałoby działać przez dekady bez możliwości wywrócenia przez PiS.

Ja uważam że jednak PO myślało o państwie w takich wymiarach i mogą to zrobić jeśli będą mieli absolutną większość.

PiS
  • Odpowiedz