Wpis z mikrobloga

Cinkciarz.pl sp. z o.o. przygotowuje się do skierowania pozwu przeciwko Credit Agricole – francuskiemu bankowi działającemu w Polsce, w którym domagać się będzie odszkodowania w wysokości 1 mld złotych.

Niezależnie od drogi sądowej, spółka zamierza też skierować zawiadomienie do Komisji Nadzoru Finansowego o wszczęcie postępowania administracyjnego o cofnięcie zezwolenia na prowadzenie działalności bankowej na terytorium Polski.

xDD

#cinkciarz #banki #prawo #bankowosc #waluty
Caracas - Cinkciarz.pl sp. z o.o. przygotowuje się do skierowania pozwu przeciwko Cre...

źródło: 1000092583

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Caracas może być tak ze cinkciarz ma racje. Nie wiem czy ktoś pamięta jesscze sprawę makaronu malmy oraz baku pekao sa który był w rękach włoskiego unicredit . Panie Areczku nie ma takich biznesow na skale europejska . To my mamy kolonizować Polskę a nie odwrotnie . dla pana mamy kantory na dworcu centralnym w Wąchocku
  • Odpowiedz
  • 17
@ChlopoRobotnik2137: Cinkciarz.pl sp. z o.o. pozywa 6 banków za zmowę bankową dotyczącą ograniczania działalności kantorowej na terytorium RP.

Spółka domaga się odszkodowania w wysokości minimum 3 mld zł za ograniczanie dostępu do rynku walutowego w wyniku zmowy bankowej.

Cinkciarz.pl sp. z o.o. przygotowuje pozwy przeciwko bankom: BPS, BOŚ, Credit Agricole, ING, Millennium oraz Getin Bank w sprawie utrudniania prowadzenia działalności kantorowej na terytorium Polski w wyżej wymienionych bankach poprzez uniemożliwianie zawierania transakcji
  • Odpowiedz
@Caracas trzeci paragraf w tym oświadczeniu jest tak napisany jakby cinkciarz domagał się wszczęcia postępowania administracyjnego o cofnięcia zezwolenia dla samego siebie. Jak można w takim krótkim oświadczeniu zredagować takiego gniota i tego nie wyłapać xD
  • Odpowiedz
zapytaj tych wszystkich ludzi, którym utknął hajs

@conamirko: no a komu utknął? Ja z różową mamy tam konta z kartami od wielu lat (coś koło 7-8)), używaliśmy wiele razy, płaciliśmy za zakupy w internecie, jeździliśmy na wakacje z tymi ich kartami wielowalutowymi i nigdy nie mieliśmy żadnego problemu. Z wykopu też nie kojarzę żadnych żali, za to znaleziska o mbank czy santander wrzucane przez poszkodowanych są na głównej co kilka
  • Odpowiedz
  • 0
@F1A2Z3A4: Szczerze? Jak to czytałem to tez się zastanawialem komu oni chcą cofnąć to zezwolenie i dalej w sumie nie wiem czy chodzi o bank czy o nich :D
  • Odpowiedz
@Caracas: KNF juz cofnął Cinkciarzowi

@siepan nikogo nie obchodzi czy Cinkciarz latami był ok czy nie skoro obecnie zablokowali ludziom pieniądze i są niewypłacalni. Porównywanie ich do banków które od lat stabilnie obsługują miliony klientów i mają jakieś pojedyncze wpadki - no, sam sobie to skomentuj
  • Odpowiedz
@siepan

@conamirko: no a komu utknął? Ja z różową mamy tam konta z kartami od wielu lat (coś koło 7-8)), używaliśmy wiele razy, płaciliśmy za zakupy w internecie, jeździliśmy na wakacje z tymi ich kartami wielowalutowymi i nigdy nie mieliśmy żadnego problemu. Z wykopu też nie kojarzę żadnych żali, za to znaleziska o mbank czy santander wrzucane przez poszkodowanych są na głównej co kilka tygodni.

No, ale chłopie wiele
  • Odpowiedz
@ChlopoRobotnik2137: co to za p---------e. pekao jest polskie po repolonizacji, a cinkciarz, spolka-drut, prowadzila biznes niewystarczajaco bezpiecznie dla klientow i KNF cofnal jej uprawnienia. granie na kontraktach za pieniadze klientow to jednak cos innego niz transfery kasy i wymiana. spojrz poza tym na wyniki - to jakies drobniaki np 1-2m pln, przychod operacyjny 70-80m pln. obroty pieniezne duze, ale to wynik przeplywu srodkow klientow wiec nie sa to pieniadze cinkciarza.
  • Odpowiedz